Probiotikus kókuszjoghurt krémes fehér tálban, selymes állaggal tálalva

Probiotikus Kókuszjoghurt

A joghurtkultúrák ősi idők óta jelen vannak, de a növényi alapú variációk, mint a kókuszjoghurt, csak a modern gasztronómia fejlődésével váltak népszerűvé. A kókusz eredetileg Délkelet-Ázsiából származik, ahol évszázadok óta tápláló alapanyagként szolgál. Technikai tipp: a kókuszjoghurt akkor lesz igazán krémes, ha a megfelelő hőmérsékleten, türelemmel fermentálod. A kókusztej melegítése során a konyhában finom, édeskés illat terjeng, amely megidézi a trópusi szigetek hangulatát. Ahogy a probiotikus kultúra átalakítja a kókusztejet, a joghurt selymes textúrája kialakul. Ez a joghurt ideális választás reggelire, desszertként, vagy akár turmixok alapjaként is. Képzeld el, ahogy egy kanál hűs, selymes, lágy kókuszjoghurtot kóstolsz meg – igazi trópusi élvezet a mindennapokban!

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
800 ml Kókusztej
2 ek. Natúr élőflórás joghurt
1 tk. Agar-agar por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Sterilizáld az összes eszközt, amit használni fogsz, például a főzőedényt, keverőkanalat és edényeket. Forró vízzel öblítsd át őket alaposan.

    A tiszta eszközök elengedhetetlenek, hogy ne szaporodjanak el nemkívánatos baktériumok a joghurtban!

    2

    Öntsd a kókusztejet egy lábasba, majd keverd bele az agar-agar port. Kevergetve melegítsd fel 85°C-ra, hogy az agar-agar megfelelően oldódjon.

    Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a csomók kialakulását!

    3

    Vedd le a tűzről, majd hagyd a kókusztejet lehűlni 43-45°C-ra. Ez a hőmérséklet ideális a probiotikumok hozzáadásához.

    Konyhai hőmérőt használj, hogy pontosan tudd, mikor megfelelő a hőmérséklet!

    4

    Egy kis tálban keverd el a két evőkanál natúr joghurtot egy kevés langyos kókusztejjel, majd öntsd vissza az egészhez, és keverd alaposan össze.

    A fokozatos hőkiegyenlítés segít megőrizni a probiotikumok épségét!

    5

    Öntsd a keveréket steril üveg vagy kerámia edénybe, majd fedd le egy tiszta konyharuhával, és helyezd langyos helyre 10-12 órára fermentálódni.

    A legjobb, ha 35-40°C közötti hőmérsékletet biztosítasz – például egy kikapcsolt sütőbe téve!

    6

    Miután a joghurt megszilárdult, tedd hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy még jobban összeálljon.

    Minél hosszabb ideig pihenteted a hűtőben, annál krémesebb lesz az állaga!

    7

    A kész kókuszjoghurtot ízlés szerint fogyaszthatod magában, vagy friss gyümölcsökkel, magvakkal tálalva.

    Tálalás előtt keverhetsz hozzá egy kevés mézet vagy vaníliát az extra ízért!