Probiotikus målnås kefir pohårban tålalva friss målnaszemekkel a tetején

Probiotikus MĂĄlnĂĄs kefir

A kefir egy Ƒsi, probiotikumokban gazdag tejtermĂ©k, amely a KaukĂĄzus vidĂ©kĂ©rƑl szĂĄrmazik, ahol mĂĄr Ă©vszĂĄzadokkal ezelƑtt is fogyasztottĂĄk gyĂłgyhatĂĄsa miatt. Az Ă©lƑflĂłrĂĄs kefirt ma vilĂĄgszerte elismerik az emĂ©sztĂ©sre gyakorolt jĂłtĂ©kony hatĂĄsa miatt. A mĂĄlnĂĄs vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a nyĂĄri hĂłnapokban, amikor friss gyĂŒmölccsel kĂ©szĂŒlhet. A kefir titka az, hogy Ă©lƑ kultĂșrĂĄk segĂ­tsĂ©gĂ©vel erjesztik, Ă­gy enyhĂ©n savanykĂĄs, friss Ă­ze van. Technikai tipp: mindig ellenƑrizd, hogy Ă©lƑflĂłrĂĄs kefirt hasznĂĄlj, ne hƑkezelt vĂĄltozatot – ez biztosĂ­tja a valĂłdi probiotikus hatĂĄst. KĂ©pzeld el, ahogy a friss mĂĄlnaszemek zamata összeolvad a hƱs kefirrel, Ă©s egy könnyƱ, mĂ©gis tĂĄplĂĄlĂł ital kerekedik belƑle. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy nyĂĄri reggelire vagy egĂ©szsĂ©ges napindĂ­tĂłkĂ©nt, de akĂĄr edzĂ©s utĂĄni regenerĂĄlĂł italkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml Kefir
⭕ 150 g Friss málna
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 1 ek. Chia mag
⭕ 0.5 tk. Vanília kivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az összetevƑket: a friss mĂĄlnĂĄt vĂĄlogasd ĂĄt, tĂĄvolĂ­tsd el a hibĂĄs szemeket, majd alaposan mosd meg folyĂł vĂ­z alatt, Ă©s csepegtesd le. A kefirt vedd ki idƑben a hƱtƑbƑl, hogy enyhĂ©n szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ legyen, Ă­gy könnyebben keveredik.

    Ha nincs friss mĂĄlna, hasznĂĄlhatsz fagyasztottat is, de elƑtte olvaszd ki Ă©s csepegtesd le, hogy ne hĂ­gĂ­tsa fel az italt.

    2

    Egy keverƑtĂĄlba öntsd bele a kefirt. Add hozzĂĄ a mĂ©zet, a vanĂ­lia kivonatot Ă©s a chia magot. Keverd alaposan össze egy kĂ©zi habverƑvel vagy kanĂĄllal, hogy minden egyenletesen elkeveredjen.

    A chia mag idƑvel megduzzad, Ă­gy ha sƱrƱbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, hagyd ĂĄllni az italt 10-15 percet fogyasztĂĄs elƑtt.

    3

    A lecsöpögtetett mĂĄlnĂĄt Ăłvatosan forgasd bele a kefires keverĂ©kbe. Ne keverd tĂșl erƑsen, hogy a mĂĄlna ne törjön szĂ©t teljesen – Ă­gy szebb lesz a textĂșrĂĄja Ă©s lĂĄtvĂĄnyosabb is az ital.

    Ha inkåbb egynemƱ, sima italt szeretnél, botmixerrel is összeturmixolhatod az egészet, de ekkor mår ne vårj låtvånyos målnadarabokat.

    4

    Töltsd poharakba a kĂ©sz italt, Ă©s azonnal tĂĄlalhatod. Ha idƑd engedi, hƱtsd be pĂĄr percre, hogy a chia mag kissĂ© megszĂ­vja magĂĄt Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    TĂĄlalĂĄskor dĂ­szĂ­theted pĂĄr friss mĂĄlnaszemmel a tetejĂ©n – de ne hasznĂĄlj levĂ©llel dĂ­szĂ­tĂ©st, mert az nem ehetƑ Ă©s nem illik a probiotikus ital jellegĂ©hez.