Petrezselymes joghurt probiotikummal, zöld fƱszerekkel keverve, pohårban vagy tålkåban tålalva

Probiotikus Petrezselymes joghurt

A petrezselymes joghurt mĂĄr az Ăłkori keleti konyhĂĄkban is nĂ©pszerƱ volt, kĂŒlönösen a mediterrĂĄn Ă©s közel-keleti kultĂșrĂĄkban. A friss fƱszerek Ă©s a fermentĂĄlt tejtermĂ©kek kombinĂĄciĂłja egyszerre nyĂșjt frissessĂ©get Ă©s jĂłtĂ©kony hatĂĄsokat az emĂ©sztĂ©sre. A joghurt Ă©lƑflĂłrĂĄs formĂĄja probiotikus hatĂĄsĂș, mĂ­g a petrezselyem C-vitaminban Ă©s antioxidĂĄnsokban gazdag. Technikai tipp: ha mĂ©g intenzĂ­vebb aromĂĄt szeretnĂ©l, hasznĂĄlj mozsarat a petrezselyem Ă©s a fokhagyma összezĂșzĂĄsĂĄra – Ă­gy a növĂ©nyi olajok jobban felszabadulnak. KĂ©pzeld el, ahogy a hƱtƑbƑl elƑvett, krĂ©mesen sima, enyhĂ©n fokhagymĂĄs Ă©s frissĂ­tƑen zöld szĂ­nƱ joghurt Ă­ze szĂ©tĂĄrad a szĂĄdban. Ez az Ă©tel tökĂ©letes elƑételkĂ©nt, nyĂĄri grillpartikhoz vagy akĂĄr frissĂ­tƑ kiegĂ©szĂ­tƑkĂ©nt meleg fogĂĄsok mellĂ© is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g NatĂșr görög joghurt (Ă©lƑflĂłrĂĄs)
⭕ 10 g Friss petrezselyemlevĂ©l
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss petrezselymet alaposan mosd meg, majd aprítsd fel nagyon finomra. A fokhagymåt reszeld le vagy törd pépesre.

    A finomra vĂĄgott petrezselyem egyenletesebben keveredik el a joghurtban, Ă­gy nem lesz darabos az ĂĄllag.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a natĂșr görög joghurtot, a petrezselymet, a reszelt fokhagymĂĄt, a citromlevet, az olĂ­vaolajat Ă©s a sĂłt, amĂ­g homogĂ©n krĂ©met nem kapsz.

    HasznĂĄlj spatulĂĄt a keverĂ©shez, Ă­gy könnyebben elkerĂŒlheted a joghurt megtörĂ©sĂ©t Ă©s csomĂłsodĂĄsĂĄt.

    3

    KĂłstold meg, Ă©s Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be a sĂł vagy citromlĂ© mennyisĂ©gĂ©t. Ha intenzĂ­vebb Ă­zre vĂĄgysz, hagyd ĂĄllni 10–15 percig tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A pihentetĂ©s alatt az Ă­zek összeĂ©rnek, a fokhagyma Ă©s a petrezselyem aromĂĄja kiegyensĂșlyozottabbĂĄ vĂĄlik.

    4

    TĂĄlald kis tĂĄlkĂĄkban vagy poharakban elƑételkĂ©nt, mĂĄrtogatĂłskĂ©nt, vagy fƑételek mellĂ© frissĂ­tƑ kiegĂ©szĂ­tƑkĂ©nt.

    Friss zöldsĂ©gek mellĂ© kivĂĄlĂł mĂĄrtogatĂłs – kĂŒlönösen uborka, rĂ©pa vagy kaliforniai paprika mellĂ©!

    5

    HƱtƑben tĂĄrolva 2-3 napig is megƑrzi frissessĂ©gĂ©t, Ă­gy elƑre is elkĂ©szĂ­thetƑ.

    LĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrold, hogy ne vegyen ĂĄt mĂĄs illatokat a hƱtƑbƑl.