Pisztáciás joghurt ital poharakban tálalva, krémes textúra, a tetején tört pisztáciával

Probiotikus Pisztáciás joghurt

A pisztácia nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló dióféle, amely tökéletesen illeszkedik a probiotikus joghurt világába. Az ókori Perzsiában már ismerték jótékony hatásait, ma pedig egyre népszerűbb alapanyag a természetes desszertek világában. Technikai tipp: mindig sótlan, hámozott pisztáciát használj, mert az selymesebben keveredik a joghurttal és nem rontja el az édes ízhatást. A méz és a vanília kellemes édességet ad, míg a citrom frissítő kontrasztot biztosít. Ez a recept kiváló választás reggelire, egészséges nasiként vagy akár könnyű desszertként is – elegáns, mégis egyszerű.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
270 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Natúr joghurt
50 g Hámozott, sótlan pisztácia
2 ek. Méz
0.5 tk. Vanília kivonat
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A natúr joghurtot öntsd egy keverőtálba, és hagyd szobahőmérsékleten 10-15 percig állni, hogy könnyebben elkeverhető legyen.

    A szobahőmérsékletű joghurt krémesebb lesz, és jobban kiemeli a pisztácia ízét.

    2

    A pisztácia háromnegyedét daráld le finomra vagy aprítsd nagyon apró szemcsékre, majd add a joghurthoz.

    Használj aprítógépet, de ügyelj, hogy ne legyen pépes – inkább morzsás állagú legyen.

    3

    Add hozzá a mézet, vaníliát és citromlevet is, majd keverd össze az egészet kézi habverővel simára.

    Ne használj botmixert, mert az aprított pisztácia elveszti a textúráját!

    4

    Fedd le a keveréket, és pihentesd hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha előző este készíted el, reggelre még selymesebb és intenzívebb ízű lesz.

    5

    Tálaláskor szórd a tetejére a maradék durvára tört pisztáciát. Öntsd átlátszó poharakba a látványosabb tálalásért.

    Dekorációként kizárólag pisztáciadarabot használj – ne tegyél levelet, héjat vagy szirmot a tetejére!