A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd nagyon vékony karikákra vagy apróra. Ezután egy serpenyőben, kevés olívaolajon párold üvegesre 3-4 perc alatt.
Ne pirítsd barnára, csak párold enyhén – így megőrzi az aromáját, de nem lesz túl erős az íze.
A megpárolt póréhagymát hagyd teljesen kihűlni, mielőtt hozzáadod a kefirhez, különben az élőflóra károsodhat.
A langyos hagyma megváltoztathatja a kefir állagát – mindig várd meg, míg kihűl!
Egy tálban keverd össze a kefirt, a citromlevet, sót, borsot és a kihűlt póréhagymát, amíg egységes, enyhén darabos állagú keveréket kapsz.
Ha selymesebb állagot szeretnél, turmixold át a keveréket rövid ideig.
Az elkészült póréhagymás kefirt öntsd kisebb üvegekbe vagy tálkákba, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Az állás alatt a hagyma íze kellemesen beolvad a kefirbe – másnapra még finomabb lesz!
Fogyaszthatod mártogatósként, salátaöntetként vagy frissítő, sós probiotikus italként is.
Tálaláskor megszórhatod kevés friss vágott petrezselyemmel vagy újhagymával, ha intenzívebb zöld ízre vágysz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.