Probiotikus póréhagymás kefir világos árnyalatú, enyhén darabos ital formájában tálalva

Probiotikus Póréhagymás kefir

A póréhagyma már az ókori egyiptomi és görög konyha fontos alapanyaga volt, köszönhetően gyógyhatásának és könnyed ízének. A kefirrel kombinálva ma modern, sós probiotikus ital formájában talál újra otthonra az egészségtudatos étrendben. A kefir természetes élőflórája segíti a bélrendszer működését, míg a póréhagyma enyhén édeskés íze lágyítja az ital savasságát. Technikai tipp: a póréhagyma csak párolva kerülhet a kefirbe, különben túl erőteljes lesz az íze. Amint a keverék összeér, a póréhagymás kefir enyhén zöldes árnyalatot kap, és egyedi, selymesen fűszeres ízvilágot kínál. Képzeld el, ahogy a hűtőből kivett, hideg, sós ital frissessége felfrissíti tested-lelked – tökéletes választás nyári napokra, könnyű ételek mellé vagy probiotikus frissítőként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Natúr kefir (élőflórás)
50 g Póréhagyma (apróra vágva)
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors (őrölt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd nagyon vékony karikákra vagy apróra. Ezután egy serpenyőben, kevés olívaolajon párold üvegesre 3-4 perc alatt.

    Ne pirítsd barnára, csak párold enyhén – így megőrzi az aromáját, de nem lesz túl erős az íze.

    2

    A megpárolt póréhagymát hagyd teljesen kihűlni, mielőtt hozzáadod a kefirhez, különben az élőflóra károsodhat.

    A langyos hagyma megváltoztathatja a kefir állagát – mindig várd meg, míg kihűl!

    3

    Egy tálban keverd össze a kefirt, a citromlevet, sót, borsot és a kihűlt póréhagymát, amíg egységes, enyhén darabos állagú keveréket kapsz.

    Ha selymesebb állagot szeretnél, turmixold át a keveréket rövid ideig.

    4

    Az elkészült póréhagymás kefirt öntsd kisebb üvegekbe vagy tálkákba, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Az állás alatt a hagyma íze kellemesen beolvad a kefirbe – másnapra még finomabb lesz!

    5

    Fogyaszthatod mártogatósként, salátaöntetként vagy frissítő, sós probiotikus italként is.

    Tálaláskor megszórhatod kevés friss vágott petrezselyemmel vagy újhagymával, ha intenzívebb zöld ízre vágysz!