Probiotikus pĂłrĂ©hagymĂĄs kefir vilĂĄgos ĂĄrnyalatĂș, enyhĂ©n darabos ital formĂĄjĂĄban tĂĄlalva

Probiotikus Póréhagymås kefir

A pĂłrĂ©hagyma mĂĄr az Ăłkori egyiptomi Ă©s görög konyha fontos alapanyaga volt, köszönhetƑen gyĂłgyhatĂĄsĂĄnak Ă©s könnyed Ă­zĂ©nek. A kefirrel kombinĂĄlva ma modern, sĂłs probiotikus ital formĂĄjĂĄban talĂĄl Ășjra otthonra az egĂ©szsĂ©gtudatos Ă©trendben. A kefir termĂ©szetes Ă©lƑflĂłrĂĄja segĂ­ti a bĂ©lrendszer mƱködĂ©sĂ©t, mĂ­g a pĂłrĂ©hagyma enyhĂ©n Ă©deskĂ©s Ă­ze lĂĄgyĂ­tja az ital savassĂĄgĂĄt. Technikai tipp: a pĂłrĂ©hagyma csak pĂĄrolva kerĂŒlhet a kefirbe, kĂŒlönben tĂșl erƑteljes lesz az Ă­ze. Amint a keverĂ©k összeĂ©r, a pĂłrĂ©hagymĂĄs kefir enyhĂ©n zöldes ĂĄrnyalatot kap, Ă©s egyedi, selymesen fƱszeres Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl. KĂ©pzeld el, ahogy a hƱtƑbƑl kivett, hideg, sĂłs ital frissessĂ©ge felfrissĂ­ti tested-lelked – tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri napokra, könnyƱ Ă©telek mellĂ© vagy probiotikus frissĂ­tƑkĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml NatĂșr kefir (Ă©lƑflĂłrĂĄs)
⭕ 50 g PĂłrĂ©hagyma (aprĂłra vĂĄgva)
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors (Ƒrölt)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt alaposan mosd meg, majd vĂĄgd nagyon vĂ©kony karikĂĄkra vagy aprĂłra. EzutĂĄn egy serpenyƑben, kevĂ©s olĂ­vaolajon pĂĄrold ĂŒvegesre 3-4 perc alatt.

    Ne pirĂ­tsd barnĂĄra, csak pĂĄrold enyhĂ©n – Ă­gy megƑrzi az aromĂĄjĂĄt, de nem lesz tĂșl erƑs az Ă­ze.

    2

    A megpĂĄrolt pĂłrĂ©hagymĂĄt hagyd teljesen kihƱlni, mielƑtt hozzĂĄadod a kefirhez, kĂŒlönben az Ă©lƑflĂłra kĂĄrosodhat.

    A langyos hagyma megvĂĄltoztathatja a kefir ĂĄllagĂĄt – mindig vĂĄrd meg, mĂ­g kihƱl!

    3

    Egy tĂĄlban keverd össze a kefirt, a citromlevet, sĂłt, borsot Ă©s a kihƱlt pĂłrĂ©hagymĂĄt, amĂ­g egysĂ©ges, enyhĂ©n darabos ĂĄllagĂș keverĂ©ket kapsz.

    Ha selymesebb ållagot szeretnél, turmixold åt a keveréket rövid ideig.

    4

    Az elkĂ©szĂŒlt pĂłrĂ©hagymĂĄs kefirt öntsd kisebb ĂŒvegekbe vagy tĂĄlkĂĄkba, Ă©s tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄra, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Az ĂĄllĂĄs alatt a hagyma Ă­ze kellemesen beolvad a kefirbe – mĂĄsnapra mĂ©g finomabb lesz!

    5

    Fogyaszthatod mĂĄrtogatĂłskĂ©nt, salĂĄtaöntetkĂ©nt vagy frissĂ­tƑ, sĂłs probiotikus italkĂ©nt is.

    TĂĄlalĂĄskor megszĂłrhatod kevĂ©s friss vĂĄgott petrezselyemmel vagy ĂșjhagymĂĄval, ha intenzĂ­vebb zöld Ă­zre vĂĄgysz!