Mosd meg alaposan a szilvákat, magozd ki, majd vágd kis kockákra. A bazsalikomot is mosd meg, és aprítsd finomra.
Érett, de nem túlérett szilvát használj – így édes, de nem túl puha.
Egy keverőtálban keverd össze a kefirt a mézzel, amíg a méz teljesen el nem olvad benne.
A kefirt vedd ki a hűtőből pár perccel előbb, hogy könnyebben keverhető legyen.
Add hozzá a felkockázott szilvát és a bazsalikomot, majd alaposan keverd el a kefires alapban.
Ha simább állagot szeretnél, turmixolhatod is – de ha inkább darabos textúrát szeretnél, csak keverd el kézzel.
Öntsd kis poharakba vagy tálkákba, és díszítsd kevés friss bazsalikommal és szilvakockákkal a tetején.
Tálalás előtt 10–15 percet hűtsd be, hogy az ízek összeérjenek és frissítőbb legyen.
Fogyaszd azonnal, vagy légmentesen lefedve hűtőben tárold legfeljebb 1 napig.
Ha vendégeknek készíted, tálalhatod rétegezve is: alul kefir, majd szilva, újra kefir – látványosabb hatás érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.