Szilvás kefir pohárban, bazsalikommal díszítve

Probiotikus Szilvás-bazsalikomos kefir

A kefir már az ókori Kaukázusban is ismert volt, ahol erjesztett tejitalként fogyasztották a pásztorok, erőt és jó emésztést biztosítva maguknak a hosszú utak során. A gyümölcsökkel és zöldfűszerekkel való párosítása azonban a modern gasztronómia vívmánya, amely különösen nyáron hoz új, izgalmas ízkombinációkat. A szilva rostokban és antioxidánsokban gazdag, a bazsalikom pedig friss, enyhén fűszeres karakterével teszi teljessé az élményt. A kettő kombinálása a kefir enyhén savanykás ízével különleges és harmonikus hatást kelt. Technikai tipp: ne használj túlérett szilvát, mert elfolyósítja az állagot – a legjobb a kissé még kemény gyümölcs. Ez a kefires desszert tökéletes választás lehet akár reggelihez, uzsonnához vagy desszertként is. Ha kísérletező kedvű vagy, próbáld ki fahéjjal vagy lime-héjjal tovább bolondítva – így még izgalmasabbá válik az ízélmény.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
100 g Érett szilva (magozva, felkockázva)
1 ek. Friss bazsalikom (apróra vágva)
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a szilvákat, magozd ki, majd vágd kis kockákra. A bazsalikomot is mosd meg, és aprítsd finomra.

    Érett, de nem túlérett szilvát használj – így édes, de nem túl puha.

    2

    Egy keverőtálban keverd össze a kefirt a mézzel, amíg a méz teljesen el nem olvad benne.

    A kefirt vedd ki a hűtőből pár perccel előbb, hogy könnyebben keverhető legyen.

    3

    Add hozzá a felkockázott szilvát és a bazsalikomot, majd alaposan keverd el a kefires alapban.

    Ha simább állagot szeretnél, turmixolhatod is – de ha inkább darabos textúrát szeretnél, csak keverd el kézzel.

    4

    Öntsd kis poharakba vagy tálkákba, és díszítsd kevés friss bazsalikommal és szilvakockákkal a tetején.

    Tálalás előtt 10–15 percet hűtsd be, hogy az ízek összeérjenek és frissítőbb legyen.

    5

    Fogyaszd azonnal, vagy légmentesen lefedve hűtőben tárold legfeljebb 1 napig.

    Ha vendégeknek készíted, tálalhatod rétegezve is: alul kefir, majd szilva, újra kefir – látványosabb hatás érdekében.