SzilvĂĄs kefir pohĂĄrban, bazsalikommal dĂ­szĂ­tve

Probiotikus SzilvĂĄs-bazsalikomos kefir

A kefir mĂĄr az Ăłkori KaukĂĄzusban is ismert volt, ahol erjesztett tejitalkĂ©nt fogyasztottĂĄk a pĂĄsztorok, erƑt Ă©s jĂł emĂ©sztĂ©st biztosĂ­tva maguknak a hosszĂș utak sorĂĄn. A gyĂŒmölcsökkel Ă©s zöldfƱszerekkel valĂł pĂĄrosĂ­tĂĄsa azonban a modern gasztronĂłmia vĂ­vmĂĄnya, amely kĂŒlönösen nyĂĄron hoz Ășj, izgalmas Ă­zkombinĂĄciĂłkat. A szilva rostokban Ă©s antioxidĂĄnsokban gazdag, a bazsalikom pedig friss, enyhĂ©n fƱszeres karakterĂ©vel teszi teljessĂ© az Ă©lmĂ©nyt. A kettƑ kombinĂĄlĂĄsa a kefir enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­zĂ©vel kĂŒlönleges Ă©s harmonikus hatĂĄst kelt. Technikai tipp: ne hasznĂĄlj tĂșlĂ©rett szilvĂĄt, mert elfolyĂłsĂ­tja az ĂĄllagot – a legjobb a kissĂ© mĂ©g kemĂ©ny gyĂŒmölcs. Ez a kefires desszert tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet akĂĄr reggelihez, uzsonnĂĄhoz vagy desszertkĂ©nt is. Ha kĂ­sĂ©rletezƑ kedvƱ vagy, prĂłbĂĄld ki fahĂ©jjal vagy lime-hĂ©jjal tovĂĄbb bolondĂ­tva – Ă­gy mĂ©g izgalmasabbĂĄ vĂĄlik az Ă­zĂ©lmĂ©ny.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 400 ml Kefir
⭕ 100 g Érett szilva (magozva, felkockázva)
⭕ 1 ek. Friss bazsalikom (apróra vágva)
⭕ 1 ek. MĂ©z

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a szilvåkat, magozd ki, majd vågd kis kockåkra. A bazsalikomot is mosd meg, és aprítsd finomra.

    Érett, de nem tĂșlĂ©rett szilvĂĄt hasznĂĄlj – Ă­gy Ă©des, de nem tĂșl puha.

    2

    Egy keverƑtĂĄlban keverd össze a kefirt a mĂ©zzel, amĂ­g a mĂ©z teljesen el nem olvad benne.

    A kefirt vedd ki a hƱtƑbƑl pĂĄr perccel elƑbb, hogy könnyebben keverhetƑ legyen.

    3

    Add hozzå a felkockåzott szilvåt és a bazsalikomot, majd alaposan keverd el a kefires alapban.

    Ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, turmixolhatod is – de ha inkĂĄbb darabos textĂșrĂĄt szeretnĂ©l, csak keverd el kĂ©zzel.

    4

    Öntsd kis poharakba vagy tĂĄlkĂĄkba, Ă©s dĂ­szĂ­tsd kevĂ©s friss bazsalikommal Ă©s szilvakockĂĄkkal a tetejĂ©n.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt 10–15 percet hƱtsd be, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s frissĂ­tƑbb legyen.

    5

    Fogyaszd azonnal, vagy lĂ©gmentesen lefedve hƱtƑben tĂĄrold legfeljebb 1 napig.

    Ha vendĂ©geknek kĂ©szĂ­ted, tĂĄlalhatod rĂ©tegezve is: alul kefir, majd szilva, Ășjra kefir – lĂĄtvĂĄnyosabb hatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.