SzƑlƑs joghurt pohĂĄrban tĂĄlalva, fehĂ©r szƑlƑdarabokkal dĂ­szĂ­tve

Probiotikus SzƑlƑs joghurt

A joghurtot Ă©vezredek Ăłta fogyasztjĂĄk az egĂ©szsĂ©g megƑrzĂ©sĂ©nek egyik legfinomabb mĂłdjakĂ©nt. A szƑlƑ, kĂŒlönösen a fehĂ©r szƑlƑ, frissĂ­tƑ Ă­zĂ©vel Ă©s antioxidĂĄns-tartalmĂĄval kivĂĄlĂł pĂĄrost alkot a natĂșr joghurttal. Ez a kombinĂĄciĂł nemcsak finom, de a bĂ©lflĂłra szempontjĂĄbĂłl is elƑnyös. Technikai tipp: a szƑlƑ turmixolĂĄsa elƑtt mindig ellenƑrizd, van-e benne mag – ezek keserƱvĂ© tehetik az italt. Ahogy a gyĂŒmölcs Ă©des aromĂĄja keveredik a joghurt krĂ©messĂ©gĂ©vel, lĂĄgy Ă©s hƱsĂ­tƑ illat tölti meg a konyhĂĄt. Ez az ital remek vĂĄlasztĂĄs reggelire, tĂ­zĂłraira vagy nyĂĄri frissĂ­tƑkĂ©nt – gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s termĂ©szetes mĂłdon tĂĄplĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml NatĂșr joghurt
⭕ 150 g FehĂ©r szƑlƑ
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 0.5 tk. Vanília kivonat
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A szƑlƑszemeket alaposan mosd meg, majd vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s ha szeretnĂ©d, tĂĄvolĂ­tsd el a magokat. A joghurtot hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 10-15 percig, hogy könnyebben keverhetƑ legyen.

    Ha nem szereted a szƑlƑhĂ©jat, forrĂĄzd le a szƑlƑt, Ă©s hĂșzd le a hĂ©jĂĄt – Ă­gy selymesebb lesz a textĂșra.

    2

    Tedd a szƑlƑszemek felĂ©t turmixgĂ©pbe, add hozzĂĄ a mĂ©zet, vanĂ­liakivonatot Ă©s a citromlevet. Turmixold simĂĄra, majd keverd hozzĂĄ a joghurtot.

    A joghurtot ne turmixold sokĂĄig, mert tĂșl hĂ­g lehet – inkĂĄbb csak keverd hozzĂĄ kĂ©zzel vagy rövid pulzĂĄlĂł mozdulatokkal.

    3

    A maradĂ©k szƑlƑszemeket keverd bele egĂ©szben vagy negyedelve a joghurtos keverĂ©kbe. Ez ad egy kis haraphatĂł textĂșrĂĄt az italnak.

    HasznĂĄlj Ă©des szƑlƑt, Ă­gy kevesebb mĂ©z is elegendƑ az Ă­zesĂ­tĂ©shez.

    4

    Fedd le a keverĂ©ket, Ă©s tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 30 percre, hogy jĂłl behƱljön, Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    HƱtĂ©s elƑtt Ă©rdemes Ășjra ĂĄtkeverni, hogy a gyĂŒmölcs egyenletesen oszoljon el benne.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt mĂ©g egyszer keverd ĂĄt, majd poharakba öntve tĂĄlald. Hidegen a legfinomabb, Ă­zlĂ©s szerint dĂ­szĂ­theted nĂ©hĂĄny fĂ©lbevĂĄgott szƑlƑszemmel a tetejĂ©n.

    Ne hasznĂĄlj gyĂŒmölcslevelet dekorĂĄciĂłnak, csak a gyĂŒmölcsöt – letisztultabb lesz az összhatĂĄs!