Psarosoupa avgolemono szósszal, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa avgolemono szósszal

A psarosoupa az egyik legismertebb görög étel, amely friss tengeri halból készül. Az avgolemono szósszal való tálalás egy extra krémes, friss ízt ad, amely gazdagítja a leves textúráját. Ez az étel igazi klasszikus a mediterrán konyhában, amely nemcsak tápláló, hanem igazán ínycsiklandó is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
2 ek. Citromlé
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    Használj friss tengeri halat, a tengeri sügér ideális a psarosoupa számára.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.

    Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban átsülnek és ízesítik a levest.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma és hagyma alacsony hőmérsékleten történő párolása fokozza az ízeket anélkül, hogy megégne.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Párold még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A paradicsom püré gazdagítja a levest, de ügyelj arra, hogy ne égjen le.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    A halat ne főzd túl, hogy megőrizze friss ízét és finom textúráját.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal megpuhul és az ízek jól összeérnek.

    Ha szeretnéd, egy kis citromlét is adhatunk hozzá a frissítő hatás fokozására.

    7

    Készítsd el az avgolemono szószt: egy tálban verj fel 2 tojást, majd lassan adagolj hozzá 1 evőkanál citromlevet, miközben folyamatosan kevered.

    A tojás és citromlé keverésekor ügyelj arra, hogy ne főzd meg a tojást, hanem folyamatos keveréssel egy sima szószt készíts.

    8

    Lassan öntsd a szószt a forró leveshez, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen túlságosan sűrű.

    Az avgolemono szósszal való összekeverés gazdag, krémes textúrát ad a levesnek.

    9

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissít és fokozza az ízeket.