A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.
Használj friss tengeri halat, a tengeri sügér ideális a psarosoupa számára.
A vöröshagymát és fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.
Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban átsülnek és ízesítik a levest.
Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
A fokhagyma és hagyma alacsony hőmérsékleten történő párolása fokozza az ízeket anélkül, hogy megégne.
Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Párold még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A paradicsom püré gazdagítja a levest, de ügyelj arra, hogy ne égjen le.
Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.
A halat ne főzd túl, hogy megőrizze friss ízét és finom textúráját.
Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal megpuhul és az ízek jól összeérnek.
Ha szeretnéd, egy kis citromlét is adhatunk hozzá a frissítő hatás fokozására.
Készítsd el az avgolemono szószt: egy tálban verj fel 2 tojást, majd lassan adagolj hozzá 1 evőkanál citromlevet, miközben folyamatosan kevered.
A tojás és citromlé keverésekor ügyelj arra, hogy ne főzd meg a tojást, hanem folyamatos keveréssel egy sima szószt készíts.
Lassan öntsd a szószt a forró leveshez, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen túlságosan sűrű.
Az avgolemono szósszal való összekeverés gazdag, krémes textúrát ad a levesnek.
Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A citromlé frissít és fokozza az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.