Psarosoupa kagylóval és rákokkal, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa kagylóval és rákokkal

A psarosoupa az egyik legismertebb görög étel, amely a friss tengeri halakból készült gazdag leves. A kagylók és rákok hozzáadása egy új, izgalmas réteget ad a levesnek, miközben segít kiemelni a hal friss ízét. Ez az étel a mediterrán konyha egy igazi különlegessége.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
200 g Kagyló
200 g Rákok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    A friss tengeri hal a legjobb választás, például a tengeri sügér, hogy gazdag ízt adjon a levesnek.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.

    Az apróra vágott zöldségek gyorsabban főnek, így a leves hamarabb elkészül.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma és hagyma párolása segít kiemelni az ízeket és alapot ad a levesnek.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.

    A paradicsom püré gazdagítja az alapot és sűríti a levest.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    Ne főzd túl a halat, hogy megőrizze friss ízét és textúráját.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak, és az ízek jól összeérnek.

    A kagylók és rákok hozzáadásával az ízek gazdagabbá válnak, a húsuk pedig finoman beleolvad a levesbe.

    7

    Add hozzá a kagylókat és a rákokat, majd főzd őket még 5-10 percig, amíg teljesen átfőnek.

    A rákokat és kagylókat ne főzd túl, hogy megőrizzék a friss ízüket és textúrájukat.

    8

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissíti a levest, és kiemeli a tengeri ízeket.