Psarosoupa paradicsommal, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa paradicsommal

A psarosoupa a görög konyha egyik legismertebb ételének számít, amely a friss tengeri halakból készült gazdag leves. A paradicsom hozzáadása még gazdagabbá teszi a levest, és egy friss, savanykás ízt ad. Ez az étel a mediterrán ízek legjavát hozza el az asztalra, amely mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
3 db Friss paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    Használj friss tengeri halat, a tengeri sügér ideális választás a psarosoupahoz.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és a friss paradicsomot vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.

    A friss paradicsom ízesíti a levest és gazdagítja a hal alapú pörköltet.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma és hagyma alacsony hőmérsékleten történő párolása segít kiemelni az ízeket.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.

    A paradicsom püré gazdag ízt ad, és segít a leves alapjának létrehozásában.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    A halat soha ne főzd túl, hogy megőrizze friss ízét és a textúráját.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak és az ízek jól összeérnek.

    A friss paradicsom íze fokozza a leves gazdagságát és frissességét.

    7

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissít, és kiemeli a hal ízét.