Psarosoupa paradicsommal, gazdag halleves tålalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa paradicsommal

A psarosoupa a görög konyha egyik legismertebb Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amely a friss tengeri halakbĂłl kĂ©szĂŒlt gazdag leves. A paradicsom hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g gazdagabbĂĄ teszi a levest, Ă©s egy friss, savanykĂĄs Ă­zt ad. Ez az Ă©tel a mediterrĂĄn Ă­zek legjavĂĄt hozza el az asztalra, amely mindenkit lenyƱgöz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Friss hal (pl. tengeri sĂŒgĂ©r)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Zeller szár
⭕ 250 g Paradicsom pĂŒrĂ©
⭕ 4 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 1 l Víz
⭕ 3 db Friss paradicsom

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vågd fel kisebb darabokra.

    HasznĂĄlj friss tengeri halat, a tengeri sĂŒgĂ©r ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a psarosoupahoz.

    2

    A vöröshagymåt, fokhagymåt és a friss paradicsomot vågd apróra. A sårgarépåt håmozd meg, és vågd karikåkra, a zellert szeleteld fel.

    A friss paradicsom Ă­zesĂ­ti a levest Ă©s gazdagĂ­tja a hal alapĂș pörköltet.

    3

    Egy nagy fazĂ©kban forrĂłsĂ­ts fel 2 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, Ă©s pĂĄrold meg benne a hagymĂĄkat Ă©s fokhagymĂĄt 2-3 percig, amĂ­g ĂŒvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma Ă©s hagyma alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten törtĂ©nƑ pĂĄrolĂĄsa segĂ­t kiemelni az Ă­zeket.

    4

    Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zellert, majd öntsd hozzĂĄ a paradicsom pĂŒrĂ©t. Keverd jĂłl össze, Ă©s pĂĄrold mĂ©g 5 percig.

    A paradicsom pĂŒrĂ© gazdag Ă­zt ad, Ă©s segĂ­t a leves alapjĂĄnak lĂ©trehozĂĄsĂĄban.

    5

    Tedd hozzå a haldarabokat és öntsd rå a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    A halat soha ne fƑzd tĂșl, hogy megƑrizze friss Ă­zĂ©t Ă©s a textĂșrĂĄjĂĄt.

    6

    FƑzd a levest 20-30 percig, amĂ­g a hal Ă©s a zöldsĂ©gek megpuhulnak Ă©s az Ă­zek jĂłl összeĂ©rnek.

    A friss paradicsom íze fokozza a leves gazdagsågåt és frissességét.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt locsold meg citromlĂ©vel, Ă©s szĂłrd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissít, és kiemeli a hal ízét.