Psarosoupa póréhagymåval ízesítve, gazdag halleves tålalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa póréhagymåval ízesítve

A psarosoupa az egyik legismertebb görög Ă©tel, amely a friss tengeri halakbĂłl kĂ©szĂŒlt gazdag leves. A pĂłrĂ©hagyma hozzĂĄadĂĄsa egy Ășj, finom rĂ©teget ad az Ă©telnek, miközben segĂ­t kiemelni a hal friss Ă­zĂ©t. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs mindenki szĂĄmĂĄra, aki szereti a mediterrĂĄn Ă­zeket Ă©s a tĂĄplĂĄlĂł leveseket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Friss hal (pl. tengeri sĂŒgĂ©r)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Zeller szár
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 250 g Paradicsom pĂŒrĂ©
⭕ 4 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 1 l Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vågd fel kisebb darabokra.

    HasznĂĄlj friss tengeri halat, pĂ©ldĂĄul tengeri sĂŒgĂ©rt, a psarosoupa szĂĄmĂĄra.

    2

    A vöröshagymåt, fokhagymåt és póréhagymåt vågd apróra. A sårgarépåt håmozd meg, és vågd karikåkra, a zellert szeleteld fel.

    A pĂłrĂ©hagyma hozzĂĄadĂĄsa finom, enyhe Ă­zt ad, amely remekĂŒl illik a halhoz.

    3

    Egy nagy fazĂ©kban forrĂłsĂ­ts fel 2 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, Ă©s pĂĄrold meg benne a hagymĂĄkat Ă©s fokhagymĂĄt 2-3 percig, amĂ­g ĂŒvegesedni nem kezd.

    A hagyma pĂĄrolĂĄsa nemcsak Ă­zesĂ­ti az Ă©telt, hanem segĂ­t a hal alapjĂĄnak elƑkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©ben is.

    4

    Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zellert Ă©s pĂłrĂ©hagymĂĄt, majd öntsd hozzĂĄ a paradicsom pĂŒrĂ©t. Keverd jĂłl össze, Ă©s pĂĄrold mĂ©g 5 percig.

    A paradicsom pĂŒrĂ© gazdagĂ­tja a levest, Ă©s alapot ad a halnak.

    5

    Tedd hozzå a haldarabokat és öntsd rå a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    A halat soha ne fƑzd tĂșl, hogy megƑrizze a friss Ă­zĂ©t Ă©s a textĂșrĂĄjĂĄt.

    6

    FƑzd a levest 20-30 percig, amĂ­g a hal Ă©s a zöldsĂ©gek megpuhulnak Ă©s az Ă­zek jĂłl összeĂ©rnek.

    A póréhagyma és a többi zöldség fƱszerezése segít kiemelni a hal ízét.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt locsold meg citromlĂ©vel, Ă©s szĂłrd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissíti a levest, és kiemeli a tengeri hal ízét.