Psarosoupa teljes kiƑrlĂ©sƱ kenyĂ©rrel tĂĄlalva, gazdag halleves tĂĄlalva friss olĂ­vaolajjal Ă©s citromlĂ©vel

Psarosoupa teljes kiƑrlĂ©sƱ kenyĂ©rrel tĂĄlalva

A psarosoupa egy hagyomĂĄnyos görög Ă©tel, amely a friss tengeri halakbĂłl kĂ©szĂŒlt gazdag leves. A teljes kiƑrlĂ©sƱ kenyĂ©r hozzĂĄadĂĄsa nemcsak Ă­zletes kiegĂ©szĂ­tƑ, hanem tĂĄplĂĄlĂł is, Ă­gy ez a vĂĄltozat tökĂ©letes azoknak, akik szeretnĂ©nek egy Ă­nycsiklandĂł, egĂ©szsĂ©ges Ă©telt fogyasztani.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Friss hal (pl. tengeri sĂŒgĂ©r)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Zeller szár
⭕ 250 g Paradicsom pĂŒrĂ©
⭕ 4 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 1 l Víz
⭕ 4 szelet Teljes kiƑrlĂ©sƱ kenyĂ©r

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vågd fel kisebb darabokra.

    A friss tengeri hal a legjobb vĂĄlasztĂĄs ehhez a leveshez, pĂ©ldĂĄul a tengeri sĂŒgĂ©r.

    2

    A vöröshagymåt, fokhagymåt vågd apróra. A sårgarépåt håmozd meg, és vågd karikåkra, a zellert szeleteld fel.

    Az aprĂłra vĂĄgott zöldsĂ©gek gyorsabban fƑnek, Ă­gy a leves hamarabb elkĂ©szĂŒl.

    3

    Egy nagy fazĂ©kban forrĂłsĂ­ts fel 2 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, Ă©s pĂĄrold meg benne a hagymĂĄkat Ă©s fokhagymĂĄt 2-3 percig, amĂ­g ĂŒvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma és hagyma pårolåsa segít kiemelni az ízeket és alapot ad a levesnek.

    4

    Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zellert, majd öntsd hozzĂĄ a paradicsom pĂŒrĂ©t. Keverd jĂłl össze, Ă©s pĂĄrold mĂ©g 5 percig.

    A paradicsom pĂŒrĂ© gazdagĂ­tja az alapot Ă©s sƱrĂ­ti a levest.

    5

    Tedd hozzå a haldarabokat és öntsd rå a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    Ne fƑzd tĂșl a halat, hogy megƑrizze friss Ă­zĂ©t Ă©s textĂșrĂĄjĂĄt.

    6

    FƑzd a levest 20-30 percig, amĂ­g a hal Ă©s a zöldsĂ©gek megpuhulnak, Ă©s az Ă­zek jĂłl összeĂ©rnek.

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ kenyĂ©r tökĂ©letesen illik ehhez a gazdag leveshez.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss petrezselyemmel, Ă©s tĂĄlald teljes kiƑrlĂ©sƱ kenyĂ©rrel.

    A kenyĂ©r frissĂ­tƑ ropogĂłssĂĄga tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a leves gazdag Ă­zĂ©t.