A bárányhúst darabold fel nagyobb szeletekre. Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a húsdarabokat, amíg mindkét oldaluk szépen megpirul.
A hús pirítása kulcsfontosságú, mert így még intenzívebb ízt adsz a levesnek.
Ezután add hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket a hús mellett 2-3 percig, amíg üvegesedni kezdenek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat!
Add hozzá a sárgarépát, zellert, paradicsomot és a babot. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.
A babot előzőleg érdemes beáztatni 4-6 órára, hogy könnyebben megfőjön.
Főzd közepes lángon, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 1-1.5 óráig. Ha szükséges, pótold a vizet.
Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz nyomástartó edényt, így a főzési idő jelentősen csökkenthető.
Miután a hús és a zöldségek puhák, add hozzá a felkockázott káposztát, a köményt, sót és borsot. Főzd még 20-25 percig.
A káposztát csak a végén add hozzá, hogy ne főjön túl és ne veszítse el a friss ízét.
Ha minden megfőtt, tálald forrón, friss petrezselyemmel megszórva.
A friss petrezselyem nemcsak szép dísz, hanem friss ízt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.