Puchero de cordero tálalva, gazdag bárányhússal és zöldségekkel

Puchero de cordero (bárányhússal és zöldségekkel)

A Puchero de Cordero egy tradicionális spanyol étel, amely a gazdag bárányhús és zöldségek kombinációja. Ez a leves a spanyol konyha szíve, és minden falatban az ország hagyományait és ízeit hordozza. A puchero szoros kapcsolatban áll a spanyol vidéki étkezésekkel, ahol a családok gyakran készítik, hogy megosszák az ételt, és élvezzék a közös étkezéseket. A bárányhús lédús, a zöldségek pedig gazdagítják a levest, ami egy kiadós, tápláló étel a hideg napokra. A puchero elkészítése során a hosszú főzési idő lehetőséget ad arra, hogy az ízek összeérjenek, és az étel valóban gazdag legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
800 g Bárányhús (lapocka vagy oldalas)
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
1 db Hagyma
4 szegfű Fokhagyma
4 db Krumpli
2 db Paradicsom
200 g Bab
1 db Káposzta
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
0.5 tk. Kömény
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst darabold fel nagyobb szeletekre. Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a húsdarabokat, amíg mindkét oldaluk szépen megpirul.

    A hús pirítása kulcsfontosságú, mert így még intenzívebb ízt adsz a levesnek.

    2

    Ezután add hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket a hús mellett 2-3 percig, amíg üvegesedni kezdenek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat!

    3

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, paradicsomot és a babot. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.

    A babot előzőleg érdemes beáztatni 4-6 órára, hogy könnyebben megfőjön.

    4

    Főzd közepes lángon, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 1-1.5 óráig. Ha szükséges, pótold a vizet.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz nyomástartó edényt, így a főzési idő jelentősen csökkenthető.

    5

    Miután a hús és a zöldségek puhák, add hozzá a felkockázott káposztát, a köményt, sót és borsot. Főzd még 20-25 percig.

    A káposztát csak a végén add hozzá, hogy ne főjön túl és ne veszítse el a friss ízét.

    6

    Ha minden megfőtt, tálald forrón, friss petrezselyemmel megszórva.

    A friss petrezselyem nemcsak szép dísz, hanem friss ízt is ad az ételnek.