Pulled Pork Bao tépett sertéshússal és coleslaw-val

Pulled Pork Bao – tépett BBQ sertéshús, coleslaw

A pulled pork, vagyis a lassan sült és tépett sertéshús az amerikai BBQ kultúra egyik alappillére, amely már a 19. században népszerűvé vált a déli államokban. Az ázsiai bao buci pedig a kínai konyha egyik legősibb eleme. A két világ találkozása egy különleges fúziós ételben ölt testet, amit ma már a világ minden táján előszeretettel fogyasztanak street foodként. Ahogy a hús szaftosan megpuhul és a BBQ szósz karamellizálódik rajta, a bao bucik pedig puhára párolódnak, a frissen reszelt coleslaw frissítő kontrasztot ad. A tökéletes pulled pork titka a lassú, alacsony hőfokú sütés. A coleslaw-t érdemes röviddel tálalás előtt összekeverni, hogy friss maradjon. A majonézes saláta jól kiegészíti a BBQ szaftosságát. Ideális étel fesztiválokra, baráti bulikra vagy egy tartalmas hétvégi vacsorára. Tökéletesen variálható pikáns szósszal, savanyúsággal vagy akár sörrel kínálva.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 2 óra 10 perc
3194 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
20 g Cukor
5 g Szárazélesztő
5 g
150 ml Víz
500 g Sertéshús (lapocka)
30 ml Olaj a sütéshez
60 ml BBQ szósz
100 g Káposzta
50 g Répa
50 g Majonéz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót. Add hozzá a langyos vizet, és gyúrd tésztává. Tipp: ha a tészta ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet; ha morzsalékos, kevés víz segít.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos, ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az befolyásolja az élesztő működését. A langyos víz ideális (kb. 30-35°C).

    2

    Fedd le a tésztát, és keleszd meleg helyen 1 órán keresztül, míg duplájára nő. Tipp: meleg, huzatmentes helyen a kelés sokkal egyenletesebb – például bekapcsolt sütővilágítás mellett.

    A tálat érdemes vékonyan kiolajozni, hogy a tészta ne ragadjon le kelés közben.

    3

    Oszd 8 egyenlő részre a tésztát, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, majd sütőpapírral elválasztva helyezd a párolóba. Pihentesd 15 percig, majd párold közepes lángon 10–12 percig. Ne nyisd ki a fedőt főzés közben!

    A sütőpapír azért fontos, hogy a bucik ne ragadjanak le a pároló aljára. Ügyelj arra, hogy a párolóban legyen elég víz, de ne érjen a bucik aljához.

    4

    A sertéshúst dörzsöld be sóval és borssal, majd lassan süsd vagy főzd puhára (pl. sütőben lefedve 160°C-on 2–3 órán át), míg könnyen téphető lesz. Tipp: ha nyomás alatt főzöd, sokkal gyorsabb a folyamat.

    A hús puhaságát úgy tudod ellenőrizni, hogy egy villával könnyen szét tudod-e húzni a szálakat. Ha nem, akkor még süsd/főzd tovább.

    5

    Tépd szálakra a megpuhult húst, majd keverd össze a BBQ szósszal és pirítsd vissza serpenyőben pár percig. Tipp: ha szaftosabb húst szeretnél, ne süsd túl, csak átforrósítsd.

    A BBQ szósz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nincs kész BBQ szószod, készíthetsz házilag is ketchupból, barna cukorból, ecetből, worcestershire szószból és fűszerekből.

    6

    A káposztát és répát reszeld le, keverd össze a majonézzel, sóval és borssal. Hűtsd le tálalásig. Tipp: ha roppanós coleslaw-t szeretnél, készítsd el tálalás előtt közvetlenül.

    A coleslaw-ba kerülhet egy kevés almaecet vagy citromlé is, hogy frissebb íze legyen. A majonéz helyett használhatsz görög joghurtot is a könnyebb verzióért.

    7

    Nyisd szét a bao bucikat, kanalazz bele a meleg BBQ sertéshúsból, tegyél rá egy adag coleslaw-t, és tálald azonnal. Tipp: megszórhatod pirított hagymával vagy savanyú uborkával is, ha extra textúrát szeretnél.

    A bao bucikat tálalás előtt érdemes egy kicsit megmelegíteni, hogy puhábbak legyenek. Ezt megteheted párolóban vagy mikrohullámú sütőben is.