Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót. Add hozzá a langyos vizet, és gyúrd tésztává. Tipp: ha a tészta ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet; ha morzsalékos, kevés víz segít.
A víz hőmérséklete nagyon fontos, ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az befolyásolja az élesztő működését. A langyos víz ideális (kb. 30-35°C).
Fedd le a tésztát, és keleszd meleg helyen 1 órán keresztül, míg duplájára nő. Tipp: meleg, huzatmentes helyen a kelés sokkal egyenletesebb – például bekapcsolt sütővilágítás mellett.
A tálat érdemes vékonyan kiolajozni, hogy a tészta ne ragadjon le kelés közben.
Oszd 8 egyenlő részre a tésztát, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, majd sütőpapírral elválasztva helyezd a párolóba. Pihentesd 15 percig, majd párold közepes lángon 10–12 percig. Ne nyisd ki a fedőt főzés közben!
A sütőpapír azért fontos, hogy a bucik ne ragadjanak le a pároló aljára. Ügyelj arra, hogy a párolóban legyen elég víz, de ne érjen a bucik aljához.
A sertéshúst dörzsöld be sóval és borssal, majd lassan süsd vagy főzd puhára (pl. sütőben lefedve 160°C-on 2–3 órán át), míg könnyen téphető lesz. Tipp: ha nyomás alatt főzöd, sokkal gyorsabb a folyamat.
A hús puhaságát úgy tudod ellenőrizni, hogy egy villával könnyen szét tudod-e húzni a szálakat. Ha nem, akkor még süsd/főzd tovább.
Tépd szálakra a megpuhult húst, majd keverd össze a BBQ szósszal és pirítsd vissza serpenyőben pár percig. Tipp: ha szaftosabb húst szeretnél, ne süsd túl, csak átforrósítsd.
A BBQ szósz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nincs kész BBQ szószod, készíthetsz házilag is ketchupból, barna cukorból, ecetből, worcestershire szószból és fűszerekből.
A káposztát és répát reszeld le, keverd össze a majonézzel, sóval és borssal. Hűtsd le tálalásig. Tipp: ha roppanós coleslaw-t szeretnél, készítsd el tálalás előtt közvetlenül.
A coleslaw-ba kerülhet egy kevés almaecet vagy citromlé is, hogy frissebb íze legyen. A majonéz helyett használhatsz görög joghurtot is a könnyebb verzióért.
Nyisd szét a bao bucikat, kanalazz bele a meleg BBQ sertéshúsból, tegyél rá egy adag coleslaw-t, és tálald azonnal. Tipp: megszórhatod pirított hagymával vagy savanyú uborkával is, ha extra textúrát szeretnél.
A bao bucikat tálalás előtt érdemes egy kicsit megmelegíteni, hogy puhábbak legyenek. Ezt megteheted párolóban vagy mikrohullámú sütőben is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.