Pulled pork gofri BBQ szósszal és lilahagymåval

Pulled Pork Gofri

A pulled pork, vagyis a lassan sĂŒlt, szaftosra tĂ©pett sertĂ©shĂșs egy klasszikus amerikai BBQ fogĂĄs, amely az Ă©vek sorĂĄn vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt. Eredetileg hosszĂș ĂłrĂĄkig fĂŒstöltĂ©k, majd tĂ©ptĂ©k szĂĄlakra, hogy mennyeien omlĂłs legyen. Ebben a receptben ezt az ikonikus hĂșsĂ©telt egy ropogĂłs gofriban tĂĄlaljuk, amely tökĂ©letesen felszĂ­vja a BBQ szĂłsz Ă­zeit. A lilahagyma frissessĂ©ge Ă©s a reszelt sajt krĂ©messĂ©ge mĂ©g tökĂ©letesebbĂ© teszi ezt az izgalmas fogĂĄst. Ha szereted a BBQ Ă­zeket Ă©s a kĂŒlönleges sĂłs gofrikat, ezt a receptet mindenkĂ©ppen Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlnod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 250 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 50 g Vaj
⭕ 200 g Pulled pork (lassan sĂŒlt, tĂ©pett sertĂ©shĂșs)
⭕ 3 ek. BBQ szósz
⭕ 50 g Lilahagyma
⭕ 100 g Reszelt sajt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulled porkot melegĂ­tsd fel egy serpenyƑben, keverd össze a BBQ szĂłsszal, Ă©s hagyd kicsit összepirulni.

    Ha nincs pulled pork-od, hasznĂĄlhatsz darĂĄlt hĂșst is, amit BBQ szĂłsszal Ă­zesĂ­tesz.

    2

    A lilahagymåt szeleteld vékony karikåkra, majd tedd félre.

    A lilahagymåt åztasd be jéghideg vízbe 10 percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    3

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a sĂłt Ă©s a borsot.

    Adhatsz a szåraz keverékhez egy kevés kukoricadaråt is, hogy a gofri ropogósabb legyen.

    4

    Egy måsik tålban verd fel a tojåsokat, add hozzå a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A tej helyett hasznålhatsz írót is, ami még puhåbbå teszi a gofrit.

    5

    Öntsd a nedves hozzĂĄvalĂłkat a szĂĄraz keverĂ©khez, Ă©s keverd össze, amĂ­g sima tĂ©sztĂĄt kapsz.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak Ă©ppen addig, amĂ­g a szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłk össze nem ĂĄllnak.

    6

    MelegĂ­tsd elƑ a gofrisĂŒtƑt, Ă©s kend ki egy kevĂ©s vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisĂŒtƑt alaposan melegĂ­tsd elƑ, mielƑtt beleöntöd a tĂ©sztĂĄt.

    7

    Önts egy adag tĂ©sztĂĄt a gofrisĂŒtƑbe, Ă©s sĂŒsd 3-4 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒl.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a gofrisĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒggƑen vĂĄltozhat. Figyeld a gofrit, Ă©s vedd ki, ha aranybarna Ă©s ropogĂłs.

    8

    A kész gofrikat hagyd pår percig hƱlni, majd helyezd rå a BBQ-s pulled porkot.

    A gofrikat råcsra helyezve hagyd hƱlni, hogy ne åzzanak el.

    9

    Szórd meg a tetejét reszelt sajttal és friss lilahagymåval.

    HasznĂĄlhatsz cheddar sajtot, vagy Monterey Jack sajtot is.

    10

    TĂĄlald azonnal, opcionĂĄlisan extra BBQ szĂłsszal vagy friss korianderrel dĂ­szĂ­tve.

    A koriander helyett hasznålhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét.