Pulykafasírt zöldséges rizzsel tålalva

Pulykafasírt zöldséges rizzsel

A pulykafasĂ­rt zöldsĂ©ges rizzsel egy egĂ©szsĂ©ges Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ fogĂĄs, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet egy gyors ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz. A pulykahĂșs alacsony zsĂ­rtartalma miatt diĂ©tĂĄsabb alternatĂ­vĂĄt kĂ­nĂĄl, mĂ­g a zöldsĂ©ges rizs szĂ­nes Ă©s tĂĄplĂĄlĂł köretet ad az Ă©telhez. Ez az Ă©tel nemcsak Ă­zletes, hanem ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik könnyed, de laktatĂł fogĂĄst keresnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlt pulykahĂșs
⭕ 50 g Zsemlemorzsa
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Petrezselyem
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 200 g Basmati rizs
⭕ 100 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 100 g ZöldborsĂł
⭕ 400 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt pulykahĂșst tedd egy tĂĄlba. Add hozzĂĄ a zsemlemorzsĂĄt, a tojĂĄst, az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, valamint az aprĂ­tott petrezselymet. FƱszerezd sĂłval Ă©s borssal, majd alaposan dolgozd össze.

    A fasírt masszåjåba tehetsz egy kevés reszelt sårgarépåt vagy cukkinit is, hogy még szaftosabb legyen.

    2

    FormĂĄzz a masszĂĄbĂłl kisebb gombĂłcokat vagy lapĂ­tott fasĂ­rtokat, Ă©s tedd Ƒket egy tĂĄnyĂ©rra.

    A fasírtokat formázás elƑtt nedvesítsd be a kezed, hogy ne ragadjon a massza.

    3

    HevĂ­tsd fel az olajat egy serpenyƑben, Ă©s sĂŒsd meg a pulykafasĂ­rtokat közepes lĂĄngon, mindkĂ©t oldalukon 4-5 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek Ă©s teljesen ĂĄtsĂŒlnek.

    A fasĂ­rtokat ne sĂŒsd tĂșl magas lĂĄngon, mert kĂ­vĂŒl megĂ©gnek, belĂŒl pedig nyersek maradnak.

    4

    Közben kĂ©szĂ­tsd el a zöldsĂ©ges rizst: mosd meg a basmati rizst, majd forrald fel a vizet egy lĂĄbasban. Add hozzĂĄ a rizst, a kis kockĂĄkra vĂĄgott sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©s a zöldborsĂłt. FƑzd alacsony lĂĄngon 15 percig, amĂ­g a rizs megpuhul Ă©s a vĂ­z felszĂ­vĂłdik.

    A rizs fƑzĂ©sekor ne kevergesd, mert összetapadhat. Ha a vĂ­z elfƑtt, de a rizs mĂ©g kemĂ©ny, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, Ă©s fƑzd tovĂĄbb.

    5

    TĂĄlald a frissen sĂŒlt pulykafasĂ­rtokat a meleg, zöldsĂ©ges rizzsel. KĂ­vĂĄnsĂĄg szerint dĂ­szĂ­theted friss petrezselyemmel.

    A fasírtokat és a rizst tålalhatod paradicsomszósszal vagy joghurtos mårtåssal is.