A tojásokat egy tálba üsd, majd add hozzá a cukrot, és keverd habosra egy kézi mixerrel vagy habverővel.
A habosítás során ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, hogy az édesség egyenletesen eloszoljon.
A tejet, vanília kivonatot, és a sót add hozzá a tojásos keverékhez, majd alaposan keverd össze.
A vanília kivonat különleges ízt ad a puto tésztájának, míg a só segít kiemelni az édesség ízét.
A rizslisztet, sütőport és az őrölt szegfűszeget keverd össze egy másik tálban.
A szegfűszeg intenzív íze jól illik az édességhez, de ne használj túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.
A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony keverékhez, és alaposan keverd el.
A rizslisztet és a szegfűszeget érdemes átszitálni, hogy a tésztába ne kerüljenek csomók.
A kész tésztát öntsd egy előre kivajazott és lisztezett formába, vagy használj szilikon formát, ha van.
A formát érdemes félig megtölteni, mivel a tészta sütés közben meg fog nőni.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig, amíg a teteje enyhén megpirul.
A sütés ideje a sütő típusától függően változhat, így érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan átsüljön.
Hagyd a putót kihűlni, majd tálald.
A putót frissen, melegen fogyasztva a legfinomabb, de hűtve is remek reggeli vagy uzsonna.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.