Puto szegfűszeggel, frissen tálalva

Puto szegfűszeggel

A Puto egy hagyományos filippínó édesség, amely rizslisztből készül, és sokféle variációban létezik. Az eredeti puto gyakran édesített kókusztejjel készül, de a szegfűszeggel készült változat egy különleges ízvilágot ad az ételnek. A szegfűszeg aromája remekül kiegészíti a rizsliszt édeskés ízét, így a puto egy igazi ínycsiklandó élmény. Ezt az édességet hagyományosan reggelire vagy uzsonnára fogyasztják, és tökéletes választás egy édes élményhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Szegfűszeg őrölt
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálba üsd, majd add hozzá a cukrot, és keverd habosra egy kézi mixerrel vagy habverővel.

    A habosítás során ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, hogy az édesség egyenletesen eloszoljon.

    2

    A tejet, vanília kivonatot, és a sót add hozzá a tojásos keverékhez, majd alaposan keverd össze.

    A vanília kivonat különleges ízt ad a puto tésztájának, míg a só segít kiemelni az édesség ízét.

    3

    A rizslisztet, sütőport és az őrölt szegfűszeget keverd össze egy másik tálban.

    A szegfűszeg intenzív íze jól illik az édességhez, de ne használj túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.

    4

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony keverékhez, és alaposan keverd el.

    A rizslisztet és a szegfűszeget érdemes átszitálni, hogy a tésztába ne kerüljenek csomók.

    5

    A kész tésztát öntsd egy előre kivajazott és lisztezett formába, vagy használj szilikon formát, ha van.

    A formát érdemes félig megtölteni, mivel a tészta sütés közben meg fog nőni.

    6

    Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 percig, amíg a teteje enyhén megpirul.

    A sütés ideje a sütő típusától függően változhat, így érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan átsüljön.

    7

    Hagyd a putót kihűlni, majd tálald.

    A putót frissen, melegen fogyasztva a legfinomabb, de hűtve is remek reggeli vagy uzsonna.