Quadrupla húsos hamburger tálalva

Quadrupla Húsos Hamburger

A hamburger az amerikai gyorséttermek egyik legikonikusabb étele, és a quadrupla húsos változat a valódi húsimádók kedvence. Az első hamburgerek a 19. század végén jelentek meg az Egyesült Államokban, és azóta a világ egyik legnépszerűbb street food fogásává váltak. Egy klasszikus hamburger lényege a szaftos, ízesített marhahús és a tökéletes arányok, amelyeket ebben a receptben egyesítünk. Ezt az extra húsos verziót kifejezetten azoknak ajánljuk, akik egy igazán laktató és felejthetetlen burgerélményre vágynak. Ha egy kis pikantériát szeretnél, adj hozzá jalapeño paprikát vagy BBQ szószt, hogy még intenzívebb legyen az ízélmény!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (darált)
4 db Hamburger zsemle
8 szelet Cheddar sajt
4 levél Jégsaláta
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
8 szelet Uborka (savanyított)
4 ek. Mustár
4 ek. Ketchup
4 ek. Majonéz
2 tk.
1 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a vöröshagymát vágd vékony karikákra, a jégsalátát mosd meg és szárítsd le.

    A zöldségeket előre elkészítve időt spórolhatsz a hamburger összeállításánál.

    2

    A darált marhahúst oszd 8 egyenlő részre, formázz belőlük vékony, kb. 1 cm vastagságú pogácsákat, majd mindkét oldalukat sózd és borsozd.

    A vékony húspogácsák gyorsabban sülnek át, így elkerülheted, hogy a zsemle átázzon.

    3

    Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokra, és egy kevés olívaolajat téve rá süsd a húsokat oldalanként kb. 2-3 percig, amíg szép barnák nem lesznek.

    Ne tedd túl a serpenyőt hússal, mert akkor nem fognak szépen pirulni.

    4

    Minden húspogácsára tegyél egy szelet cheddar sajtot az utolsó sütési percben, hogy szépen ráolvadjon.

    Ha a sajt nem olvad elég gyorsan, fedd le a serpenyőt egy pillanatra.

    5

    A hamburgerzsemléket vágd félbe, és a belső oldalukat pirítsd meg egy száraz serpenyőben vagy grillen kb. 1 percig.

    A pirított zsemle kevésbé ázik át a szószoktól és a húslétől.

    6

    Kend meg a zsemle alsó részét mustárral, ketchup-pal és majonézzel, majd helyezd rá egy jégsaláta levelet.

    A szószok mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    7

    Rétegezd a húspogácsákat a zsemlére úgy, hogy minden két húsréteg között legyen egy szelet sajt.

    A sajt segít összetartani a húspogácsákat és extra ízt ad a hamburgernek.

    8

    Tedd rá a paradicsomszeleteket, a vöröshagymakarikákat és az uborkaszeleteket, majd zárd le a zsemle tetejével.

    A zöldségeket tetszőleges sorrendben rétegezheted.

    9

    Azonnal tálald, lehetőleg sült krumplival vagy más körettel.

    Azonnal tálald, hogy a hús meleg és a sajt olvadós legyen.