A tököt hámozd meg, vágd félbe, majd távolítsd el a magokat, és vágd kisebb darabokra. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.
A tök könnyen hámozható, ha először levágod a tetejét és alját, majd hosszában felhasítod.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd. Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagymát ne pirítsd túl, mert a fokhagyma keserűvé válhat, ha megég.
A felkockázott burgonyát és tököt tedd a lábasba a pirított hagymához. Add hozzá a zöldségleves alaplét, sót, borsot és oregánót. Főzd közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 20-25 percig.
A zöldségleves alaplé helyett víz is használható, de az alaplé gazdagabb ízt ad a levesnek.
Amikor a zöldségek megpuhultak, használd botmixert vagy turmixgépet, hogy pürésítsd a levest.
Ha túl sűrű a leves, egy kevés víz hozzáadásával könnyítheted a textúrán.
Tálald a levest melegen, és díszítsd friss fűszernövényekkel, például korianderrel, ha szeretnéd.
A friss fűszernövények segítenek kiemelni az étel friss ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.