Quibebe burgonyával, sűrű és ínycsiklandó leves

Quibebe burgonyával

A quibebe egy hagyományos brazil étel, amelyet főként a brazil vidéken készítenek. Az étel alapja a tök, amelyet burgonyával, hagymával és fokhagymával főznek. A quibebe egészséges és tápláló étel, amely tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó vacsorához vagy ebédhez. A leves egyszerűen elkészíthető, és az ízek összeérnek a fűszerek és a friss zöldségek segítségével.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tök
2 db Burgonya
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
700 ml Zöldségleves alaplé
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Oregánó
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg, vágd félbe, majd távolítsd el a magokat, és vágd kisebb darabokra. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.

    A tök könnyen hámozható, ha először levágod a tetejét és alját, majd hosszában felhasítod.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd. Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert a fokhagyma keserűvé válhat, ha megég.

    3

    A felkockázott burgonyát és tököt tedd a lábasba a pirított hagymához. Add hozzá a zöldségleves alaplét, sót, borsot és oregánót. Főzd közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 20-25 percig.

    A zöldségleves alaplé helyett víz is használható, de az alaplé gazdagabb ízt ad a levesnek.

    4

    Amikor a zöldségek megpuhultak, használd botmixert vagy turmixgépet, hogy pürésítsd a levest.

    Ha túl sűrű a leves, egy kevés víz hozzáadásával könnyítheted a textúrán.

    5

    Tálald a levest melegen, és díszítsd friss fűszernövényekkel, például korianderrel, ha szeretnéd.

    A friss fűszernövények segítenek kiemelni az étel friss ízét.