Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A mandulaliszt és a porcukor átszitálása elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj egy csipet sót a habveréshez, hogy stabilabb legyen a hab.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél alkalmazd a „macaronage” technikát: a tésztát a spatula segítségével a tál faláról emeld fel, majd hajtsd be a közepébe. Ezt ismételd, amíg a tészta sűrű, de még folyékony állagú nem lesz.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat készíts.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a „lábak” kialakulásához sütés közben. Ellenőrizd, hogy a teteje már nem ragad.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő lehet. Érdemes először egy-két macaronnal tesztelni. Ha a macaronok teteje megrepedezik, csökkentsd a sütő hőmérsékletét.
A tölteléket készítsd el: a kókuszreszeléket keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverődjön.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd a kókuszos töltelékhez, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés megkönnyíti a töltelékkel való munkát.
A mogyorókat tedd a töltelék közepére, hogy azok az ízesítést fokozzák.
A mogyoró helyett használhatsz mandulát is.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, helyezd bele egy mogyorót, majd tedd rá a másik felét.
A töltelék mennyiségét úgy válaszd meg, hogy ne folyjon ki a macaronok összeragasztásakor.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a macaronok íze sokkal intenzívebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.