Raffaello macaron

Raffaello macaron

A Raffaello édességet a Ferrero gyártotta, és 1990-ben jelent meg. A kókuszos és mandulás ízvilág azóta is világszerte népszerű. A Raffaello macaron ötvözi a francia macaron eleganciáját a kókusz és mandula gazdag ízével, így egy igazán finom és krémes desszertet eredményez. Ez a változat a kókusz és a mandula ízét használja a töltelékben, hogy egy ínycsiklandó édességet készíts.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 g Kókuszreszelék
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé
12 db Mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A mandulaliszt és a porcukor átszitálása elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj egy csipet sót a habveréshez, hogy stabilabb legyen a hab.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél alkalmazd a „macaronage” technikát: a tésztát a spatula segítségével a tál faláról emeld fel, majd hajtsd be a közepébe. Ezt ismételd, amíg a tészta sűrű, de még folyékony állagú nem lesz.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat készíts.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a „lábak” kialakulásához sütés közben. Ellenőrizd, hogy a teteje már nem ragad.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő lehet. Érdemes először egy-két macaronnal tesztelni. Ha a macaronok teteje megrepedezik, csökkentsd a sütő hőmérsékletét.

    7

    A tölteléket készítsd el: a kókuszreszeléket keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverődjön.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd a kókuszos töltelékhez, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés megkönnyíti a töltelékkel való munkát.

    10

    A mogyorókat tedd a töltelék közepére, hogy azok az ízesítést fokozzák.

    A mogyoró helyett használhatsz mandulát is.

    11

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, helyezd bele egy mogyorót, majd tedd rá a másik felét.

    A töltelék mennyiségét úgy válaszd meg, hogy ne folyjon ki a macaronok összeragasztásakor.

    12

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés után a macaronok íze sokkal intenzívebb lesz.