Ragus gnocchi tálalva

Ragus gnocchi

A ragus gnocchi egy gazdag, ínycsiklandó étel, amely az olasz konyha klasszikus gnocchiját ötvözi a ragus szósszal. A tejszínes szósz gazdag és krémes, amely tökéletesen kiemeli a darált hús ízét. Ha szeretnél egy laktató, mégis könnyen elkészíthető ételt, ez a recept biztosan elnyeri tetszésed!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
770 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
300 g Darálthús (marha vagy sertés)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 g Paradicsompüré
30 ml Olívaolaj
50 ml Fehérbor
5 g Friss petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    A burgonya fajtája befolyásolja a gnocchi állagát. A lisztesebb burgonyák (pl. B liszt) jobban alkalmasak a gnocchihoz, mert kevesebb nedvességet tartalmaznak, így kevesebb liszt kell hozzá.

    2

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.

    A burgonyát minél alaposabban törd át, hogy ne maradjanak benne csomók. A kihűtés fontos, mert a meleg burgonya több lisztet igényelne, ami kemény gnocchit eredményezne.

    3

    A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.

    A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Fokozatosan adagold a lisztet, amíg a tészta összeáll, de ne legyen túl kemény. A túl sok liszt kemény gnocchit eredményez.

    4

    A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.

    A gnocchi formázásához használhatsz gnocchi deszkát is, ha van. A villa mintázat segít a szósznak jobban megtapadni a gnocchin.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.

    A gnocchit ne főzd túl, mert széteshet. Amint feljönnek a víz felszínére, azonnal szűrd le őket.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

    Ügyelj, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    7

    Add hozzá a darálthúst, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús teljesen átsül és enyhén megpirul.

    A darálthúst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.

    8

    Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 2 percig, hogy az alkohol elpárologjon, majd add hozzá a paradicsompürét.

    Ha nincs fehérborod, használhatsz egy kevés húslevest is.

    9

    Főzd a szószt 10 percig, amíg besűrűsödik, majd add hozzá a friss petrezselymet és borsot ízlés szerint.

    A szószt kóstold meg, és ízlés szerint fűszerezd tovább.

    10

    Add hozzá a kifőtt gnocchikat a ragus szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    A gnocchit óvatosan keverd, nehogy összetörjön. Ha a szósz túl sűrű, egy kevés főzővízzel hígíthatod.

    11

    Tálalás előtt szórd meg frissen reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.

    A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanót. A friss petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszert is, például bazsalikomot vagy zsályát.