Rajma Dal tálalva friss korianderlevelekkel, gazdag fűszeres babos étel

Rajma Dal vörös babbal

A Rajma Dal egy klasszikus indiai étel, amelyet főként észak-India konyhájában fogyasztanak. A fő összetevője a vörös bab (rajma), amelyet fűszeres lében főznek, és gyakran rizs mellett tálalják. Az étel gazdag ízű, fűszeres és tápláló, és a tamarind paszta hozzáadása különleges savanykás ízt ad a levesnek. A Rajma Dal egy igazi családi étel, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakkor is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Vörös bab (rajma)
100 g Toor dal (túró lencse)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Pirospaprika
2 db Zöld chili
1 ek. Gyömbér
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 tk.
2 ek. Olaj
1 tk. Tamarind paszta
1 l Víz
1 ek. Friss koriander levelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös babot áztasd be vízbe legalább 4-6 órára vagy egy éjszakára, majd öblítsd le és tedd félre. A toor dal-t is öblítsd le.

    Az áztatás segít csökkenteni a bab főzési idejét és segít a könnyebb emésztésben.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat. Ügyelj arra, hogy üvegesedjenek, de ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a zöld chiliket, piros paprikát és gyömbért, majd pirítsd még 1-2 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A chili és a gyömbér adja a fűszerességet, így fontos, hogy jól összekeverd.

    4

    Ezután add hozzá a fűszerpaprikát, köményt, és pirítsd még egy percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek pirítása segít abban, hogy még intenzívebb ízeket kapjunk.

    5

    Hozzáadhatod a beáztatott babot és a toor dal-t, majd öntsd fel vízzel. Főzd őket közepes lángon 30-40 percig, amíg a bab és a lencse teljesen megpuhul.

    A főzés közben időnként keverd meg, hogy a bab ne ragadjon le az edény aljára.

    6

    Amikor a bab és a lencse megpuhult, add hozzá a tamarind pasztát, sót, és jól keverd össze. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tamarind paszta adja az étel savanykás ízét, ami remekül illik a fűszeres babhoz.

    7

    Tálald forrón, díszítve friss korianderlevelekkel, és fogyaszd rizzsel vagy roti-val.

    A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem színt is biztosít az ételnek.