Rakott húsos palacsinta frissen sütve

Rakott húsos palacsinta

A rakott húsos palacsinta egy igazi magyaros fogás, amely a palacsintát egy új dimenzióba emeli. Ez a recept a hagyományos sós palacsintát ötvözi egy gazdag, fűszeres húsos raguval, amelyet rétegezve sütnek össze egy szaftos és laktató étellé. A tejfölös réteg és a sajttal való sütés még ízletesebbé és szaftosabbá teszi ezt a klasszikus fogást. Ha egy igazán kiadós és különleges magyar ételt szeretnél készíteni, a rakott húsos palacsinta remek választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
300 g Darálthús (sertés vagy csirke)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Őrölt pirospaprika
50 g Paradicsompüré
200 g Tejföl
150 g Reszelt sajt
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíztől lazább lesz a tészta. Használj habverőt a csomómentesítéshez.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a liszt megszívja magát, így a palacsinta lágyabb lesz.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat. Használhatsz egy papírtörlőt az olaj egyenletes eloszlatásához.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg, és az alja már aranybarna. Óvatosan fordítsd meg, hogy ne szakadjon el.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinta letapad, adj hozzá még egy kevés olajat a serpenyőbe.

    7

    A húsos töltelékhez pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon, majd add hozzá a zúzott fokhagymát.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    8

    Add hozzá a darált húst, és pirítsd fehéredésig, majd szórd meg pirospaprikával és fűszerezd sóval, borssal.

    A húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.

    9

    Keverd hozzá a paradicsompürét és főzd fedő alatt 20 percig, hogy a hús teljesen megpuhuljon.

    Időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    10

    Egy kivajazott sütőtálba rétegezd a palacsintákat és a húsos tölteléket, majd minden rétegre kenj egy kis tejfölt.

    A sütőtálat alaposan vajazd ki, hogy a palacsinta ne ragadjon le. A tejfölt vékonyan kend el, hogy ne legyen túl savanyú.

    11

    A tetejére szórd rá a reszelt sajtot, majd 180°C-on süsd 15 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.

    Használj olyan sajtot, ami jól olvad, pl. trappista vagy mozzarella. Ha a sajt túl hamar barnul, takard le alufóliával.

    12

    Tálald forrón, friss petrezselyemmel meghintve.

    Hagyd kicsit hűlni a palacsintát, mielőtt szeleteled, hogy ne essen szét.