Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől lazább lesz a tészta. Használj habverőt a csomómentesítéshez.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megszívja magát, így a palacsinta lágyabb lesz.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat. Használhatsz egy papírtörlőt az olaj egyenletes eloszlatásához.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor a tetején buborékok jelennek meg, és az alja már aranybarna. Óvatosan fordítsd meg, hogy ne szakadjon el.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinta letapad, adj hozzá még egy kevés olajat a serpenyőbe.
A húsos töltelékhez pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon, majd add hozzá a zúzott fokhagymát.
A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a darált húst, és pirítsd fehéredésig, majd szórd meg pirospaprikával és fűszerezd sóval, borssal.
A húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.
Keverd hozzá a paradicsompürét és főzd fedő alatt 20 percig, hogy a hús teljesen megpuhuljon.
Időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Egy kivajazott sütőtálba rétegezd a palacsintákat és a húsos tölteléket, majd minden rétegre kenj egy kis tejfölt.
A sütőtálat alaposan vajazd ki, hogy a palacsinta ne ragadjon le. A tejfölt vékonyan kend el, hogy ne legyen túl savanyú.
A tetejére szórd rá a reszelt sajtot, majd 180°C-on süsd 15 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.
Használj olyan sajtot, ami jól olvad, pl. trappista vagy mozzarella. Ha a sajt túl hamar barnul, takard le alufóliával.
Tálald forrón, friss petrezselyemmel meghintve.
Hagyd kicsit hűlni a palacsintát, mielőtt szeleteled, hogy ne essen szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.