Ramen sült halakkal, tojással, zöldhagymával és csilipaprikával tálalva

Ramen sült halakkal

A ramen története a japán konyha egyik legismertebb ételéhez vezet, amely a 20. században vált nemcsak Japánban, hanem világszerte is népszerűvé. A sült hal hozzáadása egy különleges twistet ad az ételnek, amely nemcsak gazdag ízélményt, hanem egészséges alapanyagokat is biztosít. A leves egyesíti a sós szójaszószt, a friss zöldségeket és a lágy tojást, mindezt egy gazdag, húsleves alaplében. Az étel minden falatja egy autentikus japán ízélmény, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ramen tészta
300 g Sült hal (pl. lazac vagy pisztráng)
2 db Tojás
1 l Húsleves alaplé
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 szál Friss zöldhagyma
1 ág Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 db Friss csilipaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a ramen tészta főzésével. Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, majd adjuk hozzá a ramen tésztát. Főzzük a tésztát az utasítások szerint, általában 3-5 percig.

    Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne főjön túl, mert akkor ragadós lesz. Az al dente állag tökéletes!

    2

    Közben készítsük el a levest. Egy másik fazékban forraljuk fel a húsleves alaplét, majd adjuk hozzá a szójaszószt, egy evőkanál szezámolajat, és a finomra aprított fokhagymát.

    A fokhagyma ad egy igazán karakteres ízt a levesnek, de ne főzzük túl sokáig, hogy ne keseredjen meg!

    3

    A halat egy serpenyőben süssük meg, hogy kívül ropogós, belül omlós legyen. Ha lazacot használunk, akkor bőrös oldalát először süssük meg.

    A halat ne süssük túl, mert könnyen kiszáradhat. A bőrös oldalon lévő zsír segít, hogy szaftos maradjon.

    4

    Főzzük meg a tojásokat. Tegyük őket egy kis lábasba, öntsünk rá hideg vizet, majd forraljuk fel. 6-7 perc után vegyük ki a tojásokat, és tartsuk hideg vízben, hogy könnyen meg lehessen hámozni.

    Ha lágyabb tojást szeretnénk, 5 perc főzés is elegendő.

    5

    A levest szűrjük le, hogy a fokhagyma darabok eltűnjenek. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még szójaszószt vagy szezámolajat.

    Ne felejtsük el, hogy a levesnek gazdag ízűnek kell lennie, és a szójaszósz segít a sós háttér megteremtésében.

    6

    A ramen tésztát szedjük a tányérokba, öntsük rá a kész levest, majd helyezzük rá a sült halat, a félbevágott főtt tojásokat, a friss zöldhagymát és a koriandert.

    A zöldhagyma és a koriander frissessége jól ellensúlyozza a sós levest és a sült hal ízét.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg a csilipaprikával és egy kevés szezámmaggal, ha szeretjük a csípősebb ízeket.

    A csilipaprika az ételt pikánssá teszi, de ha nem szeretjük a csípőset, nyugodtan hagyjuk el.