A sertésbordákat tisztítsd meg, majd egy klopfolóval óvatosan vékonyítsd el. Ügyelj, hogy ne szakítsd át a hús rostjait.
A bordákat érdemes folpack fólia alatt klopfolni, így elkerülheted a húscafatok szanaszét repülését és a klopfoló tisztítása is egyszerűbb lesz.
Mindkét oldalát sózd és borsozd a húsnak. Hagyjd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek jobban átjárják.
A sózás előtt kevés fokhagymaporral vagy őrölt köménnyel is ízesítheted a húst, hogy még finomabb legyen.
Készíts elő három tálat: az elsőbe szórj lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat egy csipet sóval, a harmadikba pedig tedd a zsemlemorzsát.
A zsemlemorzsába keverhetsz egy kevés reszelt parmezánt vagy fűszerpaprikát a különlegesebb ízélményért. A tojásba tehetsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy lazább legyen.
A húsokat először forgasd meg a lisztben, majd mártsd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ügyelj arra, hogy a panír mindenhol egyenletesen fedje a bordát.
A panírozás során érdemes a lisztet, tojást és zsemlemorzsát egy-egy kézzel használni, így elkerülheted, hogy a kezed összeragadjon.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőfokon. Akkor megfelelő a hőmérséklet, ha egy kis morzsa az olajba dobva azonnal sisteregni kezd.
Fontos, hogy az olaj eléggé forró legyen, különben a panír megszívja magát olajjal és a rántott hús nem lesz ropogós. Ne használj túl sok olajat, elég ha a bordák feléig ér.
Süsd a panírozott bordákat az olajban 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek. Ne zsúfold tele a serpenyőt, hogy az olaj hőmérséklete ne csökkenjen túl gyorsan.
Ha túl sok bordát teszel egyszerre a serpenyőbe, az olaj lehűl és a hús nem sül ropogósra. Inkább több részletben süsd.
A kész bordákat szedd ki egy papírtörlővel bélelt tálra, hogy az olaj lecsöpögjön róluk.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a rántott hús kevésbé lesz zsíros.
Tálald melegen, körettel (például burgonyapürével vagy rizibizivel), és friss salátával.
A rántott borda mellé kínálhatsz tartármártást vagy majonézt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.