Råntott borda fƱszeres rizzsel tålalva

Råntott borda fƱszeres rizzsel

A rĂĄntott borda fƱszeres rizzsel a magyar konyha egyik nĂ©pszerƱ fogĂĄsa, amely generĂĄciĂłk Ăłta rĂ©sze a csalĂĄdi ebĂ©deknek. A ropogĂłs bundĂĄjĂș sertĂ©sborda Ă©s a fƱszerekkel gazdagĂ­tott rizs kombinĂĄciĂłja igazi Ă­zorgiĂĄt nyĂșjt. Az egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik szeretnĂ©k megidĂ©zni a hagyomĂĄnyos magyar konyha Ă­zeit, ugyanakkor modern csavarral tĂĄlalni az Ă©telt. AkĂĄr hĂ©tköznapokra, akĂĄr ĂŒnnepi alkalmakra is ideĂĄlis.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db SertĂ©sborda
⭕ 100 g Liszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 150 g Zsemlemorzsa
⭕ 500 ml Napraforgóolaj
⭕ 200 g Rizs
⭕ 400 ml Víz
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Paprika por
⭕ 10 g Petrezselyem
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a sertĂ©sbordĂĄkat: klopfold ki Ƒket egyenletes vastagsĂĄgĂșra, majd sĂłzd Ă©s borsozd mindkĂ©t oldalukat.

    A bordĂĄkat ne klopfold tĂșl vĂ©konyra, mert kiszĂĄradhatnak sĂŒtĂ©s közben. Ha nincs hĂșsverƑd, hasznĂĄlhatsz egy vastag aljĂș serpenyƑt is.

    2

    PanĂ­rozd be a bordĂĄkat: elƑször forgasd meg Ƒket lisztben, majd felvert tojĂĄsban, vĂ©gĂŒl zsemlemorzsĂĄban.

    A panírozås sorrendjét tartsd be, hogy a panír jól tapadjon. A liszt segít a tojåsnak megtapadni, a tojås pedig a zsemlemorzsånak.

    3

    HevĂ­ts fel egy serpenyƑben napraforgĂłolajat közepes hƑmĂ©rsĂ©kletre. SĂŒsd a bordĂĄkat aranybarnĂĄra mindkĂ©t oldalukon, körĂŒlbelĂŒl 3-4 perc alatt oldalankĂ©nt.

    Az olaj hƑmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos. Ha tĂșl alacsony, a bordĂĄk megszĂ­vjĂĄk magukat olajjal, ha tĂșl magas, a panĂ­r megĂ©g, a hĂșs pedig nyers marad. Érdemes egy kis darabka panĂ­rt az olajba dobni, ha azonnal sistereg, akkor jĂł a hƑmĂ©rsĂ©klet.

    4

    Közben készítsd el a fƱszeres rizst: aprítsd fel a vöröshagymåt és a fokhagymåt, majd pirítsd meg egy kevés olajon.

    A hagymåt és a fokhagymåt alacsony långon pirítsd, hogy ne égjenek meg, mert keserƱ ízt adnak a rizsnek.

    5

    Add hozzĂĄ a rizst a hagymĂĄhoz, Ă©s pirĂ­tsd 1-2 percig. SzĂłrd meg paprikĂĄval, sĂłval Ă©s borssal, majd öntsd fel a vĂ­zzel. FƑzd fedƑ alatt, alacsony lĂĄngon, amĂ­g a rizs megpuhul.

    A rizs mennyisĂ©gĂ©hez igazĂ­tsd a vĂ­z mennyisĂ©gĂ©t. ÁltalĂĄban a rizs kĂ©tszeres mennyisĂ©gƱ vizet igĂ©nyel. FƑzĂ©s közben ne kevergesd a rizst, mert ragacsos lesz.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg a rizst friss, aprĂ­tott petrezselyemmel. Helyezd a tĂĄnyĂ©rra a rĂĄntott bordĂĄt, mellĂ© a fƱszeres rizst, Ă©s kĂ­nĂĄld friss salĂĄtĂĄval.

    A salĂĄtĂĄt Ă©rdemes elƑre elkĂ©szĂ­teni, hogy a tĂĄlalĂĄskor minden friss Ă©s ropogĂłs legyen.