Rántott borda fűszeres rizzsel tálalva

Rántott borda fűszeres rizzsel

A rántott borda fűszeres rizzsel a magyar konyha egyik népszerű fogása, amely generációk óta része a családi ebédeknek. A ropogós bundájú sertésborda és a fűszerekkel gazdagított rizs kombinációja igazi ízorgiát nyújt. Az egyszerűen elkészíthető recept tökéletes választás azok számára, akik szeretnék megidézni a hagyományos magyar konyha ízeit, ugyanakkor modern csavarral tálalni az ételt. Akár hétköznapokra, akár ünnepi alkalmakra is ideális.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Sertésborda
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
500 ml Napraforgóolaj
200 g Rizs
400 ml Víz
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Paprika por
10 g Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a sertésbordákat: klopfold ki őket egyenletes vastagságúra, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat.

    A bordákat ne klopfold túl vékonyra, mert kiszáradhatnak sütés közben. Ha nincs húsverőd, használhatsz egy vastag aljú serpenyőt is.

    2

    Panírozd be a bordákat: először forgasd meg őket lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

    A panírozás sorrendjét tartsd be, hogy a panír jól tapadjon. A liszt segít a tojásnak megtapadni, a tojás pedig a zsemlemorzsának.

    3

    Hevíts fel egy serpenyőben napraforgóolajat közepes hőmérsékletre. Süsd a bordákat aranybarnára mindkét oldalukon, körülbelül 3-4 perc alatt oldalanként.

    Az olaj hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl alacsony, a bordák megszívják magukat olajjal, ha túl magas, a panír megég, a hús pedig nyers marad. Érdemes egy kis darabka panírt az olajba dobni, ha azonnal sistereg, akkor jó a hőmérséklet.

    4

    Közben készítsd el a fűszeres rizst: aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd meg egy kevés olajon.

    A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adnak a rizsnek.

    5

    Add hozzá a rizst a hagymához, és pirítsd 1-2 percig. Szórd meg paprikával, sóval és borssal, majd öntsd fel a vízzel. Főzd fedő alatt, alacsony lángon, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs mennyiségéhez igazítsd a víz mennyiségét. Általában a rizs kétszeres mennyiségű vizet igényel. Főzés közben ne kevergesd a rizst, mert ragacsos lesz.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a rizst friss, aprított petrezselyemmel. Helyezd a tányérra a rántott bordát, mellé a fűszeres rizst, és kínáld friss salátával.

    A salátát érdemes előre elkészíteni, hogy a tálaláskor minden friss és ropogós legyen.