A harcsafiléket alaposan tisztítsd meg, és papírtörlővel itasd le a felesleges nedvességet. Sózd és borsozd mindkét oldalukat.
A harcsafilé bőrének eltávolítása opcionális, de ha rajta hagyod, vágd be néhány helyen, hogy sütés közben ne húzódjon össze.
Készítsd elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: helyezd külön tálakba a lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát.
A liszthez adhatsz egy kevés sót és borsot, hogy a panír ízesebb legyen. A tojásba pedig egy kis tejet vagy vizet keverhetsz, hogy lazább legyen.
Forgasd meg a harcsafiléket először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ügyelj arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír.
A panírozás sorrendje fontos! Először a liszt segít a tojásnak megtapadni, a zsemlemorzsa pedig ropogós kérget ad. A zsemlemorzsát finoman nyomkodd rá a halra, hogy jobban tapadjon.
Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a kacsazsírt közepes hőmérsékleten. Süss benne a panírozott harcsafiléket 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnára sülnek.
A kacsazsírt ne hevítsd túl, mert megéghet. A halat akkor tedd a serpenyőbe, ha a zsír már forró, de nem füstöl. Ha túl sok halat teszel egyszerre a serpenyőbe, a zsír hőmérséklete leesik, és a panír nem lesz ropogós. Inkább több részletben süsd.
Papírtörlőre szedd ki a megsült halakat, hogy a felesleges zsírt felitassa.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsírt, így a hal kevésbé lesz zsíros.
Tálald a rántott harcsafilét friss petrezselyemmel megszórva, citromszeletekkel és kedvenc köreteddel, például sült burgonyával vagy salátával.
A citromlé kiemeli a hal ízét. Tartármártással vagy majonézzel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.