A paradicsomokat vágd fel apróra, majd tedd egy edénybe. Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.
A paradicsomot érdemes kicsit összenyomni főzés közben, hogy minél több levet eresszen.
Add hozzá a fokhagymát, a tamarindot és a rasam port. Keverd össze, és hagyd főzni 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.
A tamarind enyhe savanyúságot ad az ételnek, így fontos, hogy jól adagold.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá a mustármagot. Amikor pattogni kezd, tedd bele a hibiszkusz virágot és a friss koriander leveleket.
A hibiszkusz virág különleges, enyhén virágos ízt ad a rasamnak.
Öntsd a serpenyőben lévő hozzávalókat a paradicsomos leveshez, és keverd jól össze. Főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A koriander frissessége még ínycsiklandóbbá teszi az ételt, ezért ne hagyd ki.
Add hozzá a sót és a chili darabokat, majd forrald még pár percig. Tálald melegen.
A chili mennyiségét ízlés szerint variálhatod, hogy erősebb vagy enyhébb ízű legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.