Friss rasam neem virággal, fűszeres paradicsomos leves, gazdag korianderrel

Rasam neem virággal

A Rasam egy klasszikus dél-indiai étel, amely gazdag fűszerekkel és ízekkel készül. A neem virág hozzáadásával különleges, virágos ízt kap, amely kiemeli a paradicsom és tamarind savanyú ízét. Ez az étel tipikus egy indiai étkezésben, és a fűszerek kombinációja igazi ínycsiklandó élményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Paradicsom
1 db Hibiszkusz virág
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
1 tk. Mustármag
1 csokor Koriander levél
1 tk. Tamarind
2 ek. Rasam por
500 ml Víz
1 csipet
2 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vágd fel apróra, majd tedd egy edénybe. Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.

    A paradicsomot érdemes kicsit összenyomni főzés közben, hogy minél több levet eresszen.

    2

    Add hozzá a fokhagymát, a tamarindot és a rasam port. Keverd össze, és hagyd főzni 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A tamarind enyhe savanyúságot ad az ételnek, így fontos, hogy jól adagold.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá a mustármagot. Amikor pattogni kezd, tedd bele a hibiszkusz virágot és a friss koriander leveleket.

    A hibiszkusz virág különleges, enyhén virágos ízt ad a rasamnak.

    4

    Öntsd a serpenyőben lévő hozzávalókat a paradicsomos leveshez, és keverd jól össze. Főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A koriander frissessége még ínycsiklandóbbá teszi az ételt, ezért ne hagyd ki.

    5

    Add hozzá a sót és a chili darabokat, majd forrald még pár percig. Tálald melegen.

    A chili mennyiségét ízlés szerint variálhatod, hogy erősebb vagy enyhébb ízű legyen.