Rava Dhokla, egy tálban párolt, fűszeres öntettel és korianderrel díszített étel

Rava Dhokla

A rava dhokla egy hagyományos indiai étel, amely különösen a Gujarat régióból származik. A dhokla egy könnyű, párolt tészta, amelyet hagyományosan reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A rava dhokla egy könnyen elkészíthető, tápláló étel, amely gazdag fehérjében és rostban, és gyakran fűszeres öntettel, korianderrel és citromlével tálalják.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rava (búzadara)
100 ml Joghurtt
150 ml Víz
1 tk. Mustármag
1 tk. Kömény
1 tk.
1 tk. Cukor
1 tk. Soda
1 ek. Friss koriander
2 ek. Olaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rava-t (búzadara) egy tálba tedd, és adj hozzá joghurtot, vizet, sót és cukrot. Keverd jól össze, hogy egy sima masszát kapj.

    A tészta állagának sima és folyékony kell lennie, de ne legyen túl híg.

    2

    A masszát hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a búzadara jól megszívja a nedvességet.

    Ez a pihenés segíti a textúra javítását, és könnyen emészthetővé teszi a tésztát.

    3

    Egy kis tálban keverd el a szódabikarbónát, és add hozzá a tésztához. Jól keverd össze, hogy a szódabikarbóna eloszoljon benne.

    A szódabikarbóna segít abban, hogy a dhokla puha és könnyű legyen.

    4

    Egy párolóedényt forralj fel, és olajozz ki egy kerek formát. A masszát öntsd bele a formába, és tedd a formát a párolóedénybe.

    A párolás közben ne zárd le teljesen az edényt, hogy a gőz ki tudjon szökni, és így nem fogja elnyomni a tésztát.

    5

    Párold a dhoklát 20-25 percig, amíg a teteje megszilárdul, és a tésztát fogpiszkálóval ellenőrizve tiszta marad.

    A dhokla akkor lesz kész, ha a teteje szilárd és enyhén emelkedett.

    6

    Miközben a dhokla párolódik, egy serpenyőben olajon pirítsd meg a mustármagot és a köményt, majd add hozzá a friss koriandert. Ez lesz a fűszeres öntet.

    A mustármagot és köményt ne pirítsd túl sokáig, mert megéghetnek, és keserű ízt adhatnak.

    7

    Amikor a dhokla elkészült, öntsd rá a fűszeres öntetet, és szórd meg citromlével. Tálald frissen.

    A citromlé friss ízt ad, és fokozza a dhokla ízét, így ne hagyd ki a végén.