Red velvet torta krémes rétegekkel

Red velvet torta

A Red velvet torta, más néven piros bársony torta, az amerikai konyha egyik legismertebb süteménye. A 20. század elején vált népszerűvé, különösen az Egyesült Államok déli részén. Az élénk piros színe az ételfesték és a kakaó kombinációjának köszönhető. Bár a recept évtizedek alatt változott, a klasszikus bársonyos textúra és a krémsajtos bevonat az, ami igazán különlegessé teszi. Tökéletes választás születésnapokra, esküvőkre vagy bármilyen ünnepi alkalomra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
300 g Kristálycukor
120 g Vaj
3 db Tojás
240 ml Kefir
10 g Kakaópor
2 tk. Piros ételfesték
1 tk. Sütőpor
1 csipet
400 g Krémsajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be két tortaformát.

    A tortaformák aljára vágj sütőpapírt is, így biztosan nem ragadnak le a lapok. A vaj és liszt helyett használhatsz sütőspray-t is.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat szitáld össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, majd add hozzá egyenként a tojásokat. Alaposan keverd össze.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A cukrot add hozzá apránként, hogy a vaj könnyebben felvegye.

    4

    Keverd a kefirt a piros ételfestékkel, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, váltogatva a lisztes keverékkel.

    A gél állagú ételfesték jobb, mint a folyékony, mert intenzívebb színt ad, és nem változtatja meg a tészta állagát. A kefirtől a tészta szaftosabb lesz.

    5

    Öntsd a tésztát egyenlő arányban a tortaformákba, és süsd 25-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Hűtsd ki teljesen.

    A tortaformákba öntés előtt mérd meg a tésztát, hogy egyenlő arányban oszd el. A tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e.

    6

    A krémhez verd fel a tejszínt kemény habbá. Egy másik tálban keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabot.

    A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, különben nem fog kemény habbá válni. A krémsajtot hagyd szobahőmérsékletűre melegedni, hogy könnyebb legyen elkeverni.

    7

    Rétegezd a kihűlt tortalapokat a krémmel, majd a torta tetejét és oldalát is vond be egyenletesen. Ízlés szerint díszítheted reszelt csokoládéval vagy ehető virágokkal.

    A tortalapokat kenés előtt meglocsolhatod egy kis tejjel vagy sziruppal, hogy ne legyenek szárazak. A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöket is.