Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be két tortaformát.
A tortaformák aljára vágj sütőpapírt is, így biztosan nem ragadnak le a lapok. A vaj és liszt helyett használhatsz sütőspray-t is.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat szitáld össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, majd add hozzá egyenként a tojásokat. Alaposan keverd össze.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A cukrot add hozzá apránként, hogy a vaj könnyebben felvegye.
Keverd a kefirt a piros ételfestékkel, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, váltogatva a lisztes keverékkel.
A gél állagú ételfesték jobb, mint a folyékony, mert intenzívebb színt ad, és nem változtatja meg a tészta állagát. A kefirtől a tészta szaftosabb lesz.
Öntsd a tésztát egyenlő arányban a tortaformákba, és süsd 25-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Hűtsd ki teljesen.
A tortaformákba öntés előtt mérd meg a tésztát, hogy egyenlő arányban oszd el. A tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta megsült-e.
A krémhez verd fel a tejszínt kemény habbá. Egy másik tálban keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabot.
A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered, különben nem fog kemény habbá válni. A krémsajtot hagyd szobahőmérsékletűre melegedni, hogy könnyebb legyen elkeverni.
Rétegezd a kihűlt tortalapokat a krémmel, majd a torta tetejét és oldalát is vond be egyenletesen. Ízlés szerint díszítheted reszelt csokoládéval vagy ehető virágokkal.
A tortalapokat kenés előtt meglocsolhatod egy kis tejjel vagy sziruppal, hogy ne legyenek szárazak. A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.