Rendang Kambing tálalva, gazdag fűszerekkel és kókusztejjel

Rendang Kambing (kecskés rendang)

A Rendang Kambing az indonéz konyha egyik legismertebb ételének, a rendangnak egy változata, amely kecskehúst használ. A rendangot hagyományosan hosszú órákon keresztül főzik, hogy az ízek teljesen összeérjenek. A kecskehús gazdag és szaftos, míg a kókusztej és a fűszerek intenzív ízt adnak az ételnek. Az étel tökéletes egy családi étkezéshez, és mindig lenyűgözi a vendégeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Kecskehús (szépen felkockázva)
400 ml Kókusztej
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (friss gyömbér)
2 db Zöld chili
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Tamarind (tamarind paszta)
2 tk. Fűszeres curry por
1 tk. Koriander
1 tk. Római kömény
1 rúd Fahéj
1 csipet Sáfrány
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst alaposan mosd meg, majd vágd fel 2-3 cm-es darabokra, hogy könnyebben megfőjön.

    A hús darabolása előtt érdemes eltávolítani a felesleges zsírt, hogy ne legyen túl zsíros az étel.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd fel, és a zöld chiliket is szeleteld fel.

    A gyömbért mindig frissen érdemes használni, hogy intenzívebb íze legyen az ételnek.

    3

    Egy nagy edényben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A hagymát ne pirítsd túl sokáig, hogy ne keseredjen meg.

    4

    Add hozzá a zöld chiliket, a curry port, a koriandert, a római köményt és a fahéjat. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy az ízek jobban kibontakozzanak.

    A fűszerek pirítása segít kihozni az aromáikat és mélyíti az étel ízét.

    5

    Add hozzá a kecskehúst, és pirítsd minden oldalát, hogy szép barna színt kapjon. Ezután öntsd hozzá a kókusztejet és a tamarind pasztát, majd keverd jól össze.

    A tamarind ad egy savanykás ízt, amely kiemeli a hús ízét és segít a hús puhításában.

    6

    Önts hozzá egy kevés vizet, hogy a hús teljesen ellepje. Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt és hagyd lassan főzni 2-2,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hosszú főzés során a hús puha és omlós lesz, miközben a fűszerek is teljesen átjárják.

    7

    Miután a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és ha szükséges, ízesítsd még egy kis sóval és borssal.

    A koriander frissessége és íze jól illik ehhez az ínycsiklandó ételhez, de ha nem szereted, el is hagyhatod.