A renskavat szeletekre vágjuk, a zellert megtisztítjuk és felkockázzuk, a póréhagymát pedig vékonyra szeleteljük. A fokhagymát zúzzuk össze.
A zeller gyorsan megpuhul, így apróra vágva gyorsabban elérjük a kívánt állagot.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított póréhagymát és fokhagymát. Pirítsuk őket, amíg a hagyma üveges lesz.
Ha túl sok a fokhagyma, egy kevés vízzel leöblíthetjük, hogy ne égjen meg.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott zellert, és pirítsuk tovább 5 percig.
A zeller pirításával kiemelhetjük az ízeket, így édesebb és aromásabb lesz.
Most tegyük bele a renskavat a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, majd süssük a húst mindkét oldalán aranybarnára.
A húsnak csak addig szabad a serpenyőben lenni, amíg szép barna kérget kap, hogy ne száradjon ki.
Öntsük rá a tejszínt, és hagyjuk főzni alacsony lángon még 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik és a hús teljesen megpuhul.
Ha a szósz túl sűrűvé válik, egy kis vízzel hígíthatjuk, hogy krémesebb legyen.
Miután a hús megpuhult, szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tálaljuk friss kenyérrel vagy párolt rizzsel.
A petrezselyem frissessége kiemeli a szósz gazdag ízét, és friss ropogósságot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.