Renskav zellerrel és póréhagymával, tejszínes szósszal tálalva

Renskav zellerrel és póréhagymával

A renskav egy hagyományos magyar étel, amely a gazdag ízvilágáról és szaftos húsáról ismert. Ezt az ételt gyakran készítik póréhagymával és zellerrel, hogy különleges, gazdag ízt adjanak neki. A hús egy tejszínes szószban fő meg, így a végén egy krémes, gazdag ételt kapunk, amelyet tökéletesen kiegészítenek a zöldségek friss ízei. Ezt az ételt ideális választásnak tartják egy családi vacsorához, mivel mindenki számára ízletes és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Renskav (marhahús)
300 g Zeller
1 db Póréhagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Tejszín
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A renskavat szeletekre vágjuk, a zellert megtisztítjuk és felkockázzuk, a póréhagymát pedig vékonyra szeleteljük. A fokhagymát zúzzuk össze.

    A zeller gyorsan megpuhul, így apróra vágva gyorsabban elérjük a kívánt állagot.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított póréhagymát és fokhagymát. Pirítsuk őket, amíg a hagyma üveges lesz.

    Ha túl sok a fokhagyma, egy kevés vízzel leöblíthetjük, hogy ne égjen meg.

    3

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott zellert, és pirítsuk tovább 5 percig.

    A zeller pirításával kiemelhetjük az ízeket, így édesebb és aromásabb lesz.

    4

    Most tegyük bele a renskavat a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, majd süssük a húst mindkét oldalán aranybarnára.

    A húsnak csak addig szabad a serpenyőben lenni, amíg szép barna kérget kap, hogy ne száradjon ki.

    5

    Öntsük rá a tejszínt, és hagyjuk főzni alacsony lángon még 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik és a hús teljesen megpuhul.

    Ha a szósz túl sűrűvé válik, egy kis vízzel hígíthatjuk, hogy krémesebb legyen.

    6

    Miután a hús megpuhult, szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tálaljuk friss kenyérrel vagy párolt rizzsel.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a szósz gazdag ízét, és friss ropogósságot ad az ételnek.