Egy tálban verd habosra a tojásokat a cukorral, amíg világos és levegős állagú nem lesz. Ez adja a sütemény könnyedségét.
Használj elektromos habverőt legalább 4-5 percig, így a tészta magasabbra emelkedik majd.
Add hozzá a joghurtot, majd keverd bele a búzadarát, lisztet, sütőport, őrölt kardamomot és reszelt citromhéjat. Dolgozd össze sima tésztává.
Ne keverd túl sokáig, csak addig, amíg egynemű – különben a sütemény tömör lesz.
Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kb. 20x30 cm-es tepsibe, és egyengesd el. Pihentesd 10 percig, hogy a dara kicsit megszívja magát.
Ha szeretnéd, a tetejére szórhatsz néhány szeletelt mandulát díszítésnek (ha nem allergén).
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 35 percig, amíg a teteje aranybarna lesz és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
A sütő végén ne nyisd ki az ajtót hirtelen – hagyd kicsit hűlni résnyire nyitott ajtónál.
Közben készítsd el a szirupot: forrald össze a vizet a cukorral, majd 10 perc után add hozzá a citromlevet. Főzd még 2 percig, majd hűtsd le.
A forró süteményre hideg szirupot önts, így jobban magába szívja és szaftosabb lesz.
Amikor a sütemény megsült, még melegen szeleteld fel, és kanalazd rá a kihűlt szirupot egyenletesen. Hagyd pihenni legalább 1 órát tálalás előtt.
Ne fedd le azonnal, különben megpuhul a teteje – hagyd szabadon kihűlni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.