Revani mézzel édesítve, aranybarna szeletekben tålalva, enyhén sziruppal leöntve

Revani mézzel édesítve

A klasszikus revani a török konyha egyik legkedveltebb szirupos sĂŒtemĂ©nye, melyet hagyomĂĄnyosan cukorral Ă©desĂ­tenek. Ez a vĂĄltozat mĂ©zzel kĂ©szĂŒl, ami nemcsak termĂ©szetes Ă©desĂ­tƑszerkĂ©nt funkcionĂĄl, hanem gazdagabb Ă­zvilĂĄgot is kölcsönöz a sĂŒtemĂ©nynek. A joghurt selymes ĂĄllagot biztosĂ­t, mĂ­g a citromhĂ©j frissĂ­tƑ aromĂĄt ad hozzĂĄ. Technikai tipp: a mĂ©z hƑ hatĂĄsĂĄra elveszĂ­theti intenzĂ­v aromĂĄjĂĄt, ezĂ©rt Ă©rdemes a tĂ©sztĂĄhoz langyosan keverni. A sĂŒtemĂ©ny melegen felszĂ­vja a hideg szirupot, Ă­gy minden falatja szaftos Ă©s Ă­zletes lesz. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi ebĂ©dekhez, ĂŒnnepekre vagy ha valami kĂŒlönleges Ă©dessĂ©gre vĂĄgyunk a hĂ©tköznapokban is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g BĂșzadara
⭕ 100 g Liszt
⭕ 200 g Joghurt
⭕ 100 g MĂ©z
⭕ 3 db Tojás
⭕ 100 ml Napraforgóolaj
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 1 db CitromhĂ©j
⭕ 300 ml Víz (sziruphoz)
⭕ 100 g MĂ©z (sziruphoz)
⭕ 2 ek. CitromlĂ© (sziruphoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a sziruppal: forrald össze a vizet, mĂ©zet Ă©s citromlevet. EzutĂĄn fƑzd alacsony lĂĄngon 10 percig, majd vedd le a tƱzrƑl Ă©s hagyd kihƱlni.

    A szirup ne legyen tĂșl sƱrƱ, mert akkor a sĂŒtemĂ©ny nem tudja jĂłl felszĂ­vni.

    2

    Verd fel a tojåsokat legalåbb 5 percig, míg vilågos és habos nem lesz. Ez adja meg a tészta könnyedségét.

    A tojĂĄsokat Ă©rdemes szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hasznĂĄlni a jobb habosodĂĄsĂ©rt.

    3

    Add hozzå a joghurtot, az olajat, a mézet és a reszelt citromhéjat. Keverd simåra.

    Ha a mĂ©z tĂșl sƱrƱ, elƑtte langyosĂ­tsd meg kissĂ© vĂ­zfĂŒrdƑben, hogy könnyebb legyen elkeverni.

    4

    Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a bĂșzadarĂĄt, a lisztet Ă©s a sĂŒtƑport. Öntsd hozzĂĄ a nedves alaphoz, Ă©s keverd simĂĄra.

    Spatulåval dolgozz, így a habos tojåsos alap nem esik össze.

    5

    Öntsd a masszĂĄt egy kivajazott, lisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm), Ă©s hagyd pihenni 10 percet.

    A pihentetĂ©s alatt a grĂ­z megduzzad, ami jobb textĂșrĂĄt eredmĂ©nyez.

    6

    SĂŒsd 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 30–35 percig, mĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒl. TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd.

    Ne nyisd ki a sĂŒtƑ ajtajĂĄt az elsƑ 25 percben, mert összeeshet a sĂŒtemĂ©ny.

    7

    A forrĂł sĂŒtemĂ©nyt szeleteld be, majd öntsd rĂĄ a kihƱlt mĂ©zes szirupot. Hagyd teljesen beszĂ­vĂłdni.

    Kanalazd fokozatosan, így minden rész egyformån szaftos lesz.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt megszĂłrhatod kevĂ©s reszelt citromhĂ©jjal vagy Ƒrölt fahĂ©jjal.

    FahĂ©jjal kĂŒlönlegesen illatos Ă©s mĂ©g ĂŒnnepibb lesz az Ă­ze.