Kapcsold be a sütőt 180°C-ra. Egy tálban verd habosra a tojásokat a cukorral, amíg világos és habos állagú nem lesz.
Ez a lépés könnyű, levegős tésztát biztosít – a habos tojás segíti a kelést sütés közben.
Add hozzá a joghurtot, az olajat, a reszelt narancshéjat, majd a búzadarát, lisztet és a sütőport. Keverd csomómentesre a tésztát.
A reszelt narancshéjat friss narancsból készítsd – csak a színes részt használd, a fehér rész keserű.
Öntsd a masszát kivajazott tepsibe, egyengesd el, és süsd 35–40 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Ne nyisd ki a sütőt az első 25 percben – így nem esik össze a sütemény.
Amíg sül, készítsd el a szirupot: forrald fel a vizet a cukorral. Ha oldódott, add hozzá a friss narancslevet, és főzd még 5 percig, majd hagyd kihűlni.
A narancslé természetes édessége miatt nem kell savanyítani citrommal – de ha pikánsabbra vágysz, 1 tk. citromlé is mehet bele.
A megsült revani-t hagyd langyosra hűlni, majd kanalazd rá a szirupot egyenletesen. Pihentesd legalább 30 percet, hogy jól beszívódjon.
Tálalás előtt akár egy éjszakán át is pihenhet – másnapra még szaftosabb és ízletesebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.