Revani tejszínhabbal tálalva, frissen szeletelve, tejszínhabbal a tetején

Revani tejszínhabbal tálalva

A revani egy hagyományos török desszert, amely édes ízével és könnyű, piskótás textúrájával vált közkedveltté a Balkánon és Magyarországon is. A süteményt gyakran tálalják tejszínhabbal, amely finoman ellensúlyozza a desszert édességét. A revani eredetileg szirupban áztatott piskótás édesség, de a modern változatok tejszínhabbal kínálják, amely még frissítőbbé teszi. Ezt a változatot ideális választásnak találhatjuk családi ebédekhez, vagy bármilyen rendezvényhez, ahol édes finomságra vágyunk. Ha szeretnél még gazdagabb ízeket, próbálj hozzá egy kis darált mandulát a tésztába.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Búzaliszt
200 g Cukor
4 db Tojás
150 g Joghurt
100 ml Olaj
1 ek. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
200 ml Tejszín
1 ek. Cukor a tejszínhabhoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd el a cukorral és vaníliás cukorral egy nagy tálban.

    A tojásfehérjéket mindig tiszta tálban verd fel, hogy biztosan kemény habot kapj. Ha a tojásfehérje lágy, nem fog összeállni a tészta megfelelően.

    2

    Add hozzá a joghurtot és az olajat a tojássárgájához, majd keverd simára.

    Az olaj segít, hogy a tészta lágyabb és könnyedebb legyen. Ne aggódj, ha kicsit folyékony a keverék, a sütés során sűrűsödni fog.

    3

    A sütőport keverd össze a liszttel, majd óvatosan forgasd bele a tojásos keverékbe.

    A lisztet és a sütőport szitáld át, hogy elkerüld a csomókat, így a tészta sima és egyenletes lesz.

    4

    Lassan add hozzá a felvert tojásfehérjét, és óvatosan keverd össze, hogy a hab ne törjön össze.

    A habot mindig a legvégén, nagyon óvatosan forgasd bele, hogy a tészta könnyű maradjon.

    5

    A tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt 20x20 cm-es formába, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

    A sütőt mindig előmelegítsd, hogy a tészta egyenletesen sülhessen. Ellenőrizd tűpróbával: ha a tű tisztán jön ki, kész a tészta!

    6

    Amíg a sütemény sül, a tejszínt verd fel a cukorral, hogy habos legyen.

    A tejszínnek hidegnek kell lennie, hogy könnyebben felverhető legyen. Ha a hab túl lágy, adj hozzá még egy kis cukrot.

    7

    Miután a sütemény kihűlt, vágd fel négyzetekre, és minden darabot egy adag tejszínhabbal tálalj.

    A sütemény tetejére tehetsz még egy kis reszelt citromhéjat, hogy frissítő ízt adjon neki.