Revani teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel, puha, aranybarna sĂŒtemĂ©ny sziruppal

Revani teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel

A Revani egy tradicionĂĄlis török sĂŒtemĂ©ny, amely az Ă©des, nedves tĂ©szta Ă©s a gazdag szirup kombinĂĄciĂłjĂĄval kĂ©szĂŒlt. A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel kĂ©szĂ­tett vĂĄltozata egy egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂ­vĂĄt kĂ­nĂĄl a hagyomĂĄnyos Ă©dessĂ©ghez, miközben megtartja az eredeti Ă­zĂ©lmĂ©nyt. A szirup segĂ­ti, hogy a tĂ©szta puha maradjon, mĂ­g a citromlĂ© frissessĂ©get ad a sĂŒtemĂ©nynek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 4 db Tojás
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 50 ml Olívaolaj
⭕ 100 ml Tej
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 200 ml Víz
⭕ 200 g TĂ©szta sziruphoz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojĂĄsokat a cukorral Ă©s vanĂ­liĂĄs cukorral egy tĂĄlban jĂłl felverjĂŒk.

    Ha a tojĂĄsokat szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hasznĂĄlod, könnyebben felverheted Ƒket, Ă©s a tĂ©szta puhĂĄbb lesz.

    2

    HozzĂĄadjuk az olĂ­vaolajat, tejet Ă©s citromlevet, majd összekeverjĂŒk.

    A citromlé friss ízt ad a tésztånak, és segíti a tészta lazítåsåt.

    3

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet Ă©s a sĂŒtƑport egy mĂĄsik tĂĄlban összekeverjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a tojĂĄsos keverĂ©khez.

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt hasznĂĄlata gazdagabb Ă­zt Ă©s több tĂĄpanyagot ad a sĂŒtemĂ©nynek.

    4

    A tĂ©sztĂĄt egy kivajazott, lisztezett sĂŒtƑformĂĄba öntjĂŒk, majd elƑmelegĂ­tett 180 °C-os sĂŒtƑben kb. 30-40 percig sĂŒtjĂŒk.

    A sĂŒtemĂ©ny akkor kĂ©sz, ha a teteje szĂ©p aranybarna, Ă©s egy fogpiszkĂĄlĂłval beleszĂșrva nem ragad rĂĄ tĂ©szta.

    5

    MĂ­g a tĂ©szta sĂŒl, kĂ©szĂ­tsĂŒk el a szirupot: a vizet Ă©s a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig fƑzzĂŒk, amĂ­g kissĂ© besƱrƱsödik.

    A szirupnak sƱrƱnek kell lennie, hogy jĂłl ĂĄtjĂĄrja a sĂŒtemĂ©nyt.

    6

    Amikor a sĂŒtemĂ©ny megsĂŒlt, hagyjuk kihƱlni, majd öntsĂŒk rĂĄ a szirupot, hogy a tĂ©szta teljesen ĂĄtvegye az Ă­zeket.

    A szirupot a mĂ©g meleg sĂŒtemĂ©nyre öntve biztosĂ­thatjuk, hogy a tĂ©szta jĂłl magĂĄba szĂ­vja.