Revani teljes kiőrlésű liszttel, puha, aranybarna sütemény sziruppal

Revani teljes kiőrlésű liszttel

A Revani egy tradicionális török sütemény, amely az édes, nedves tészta és a gazdag szirup kombinációjával készült. A teljes kiőrlésű liszttel készített változata egy egészségesebb alternatívát kínál a hagyományos édességhez, miközben megtartja az eredeti ízélményt. A szirup segíti, hogy a tészta puha maradjon, míg a citromlé frissességet ad a süteménynek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Teljes kiőrlésű liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
50 ml Olívaolaj
100 ml Tej
1 ek. Friss citromlé
200 ml Víz
200 g Tészta sziruphoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral egy tálban jól felverjük.

    Ha a tojásokat szobahőmérsékleten használod, könnyebben felverheted őket, és a tészta puhább lesz.

    2

    Hozzáadjuk az olívaolajat, tejet és citromlevet, majd összekeverjük.

    A citromlé friss ízt ad a tésztának, és segíti a tészta lazítását.

    3

    A teljes kiőrlésű lisztet és a sütőport egy másik tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez.

    A teljes kiőrlésű liszt használata gazdagabb ízt és több tápanyagot ad a süteménynek.

    4

    A tésztát egy kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük, majd előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

    A sütemény akkor kész, ha a teteje szép aranybarna, és egy fogpiszkálóval beleszúrva nem ragad rá tészta.

    5

    Míg a tészta sül, készítsük el a szirupot: a vizet és a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

    A szirupnak sűrűnek kell lennie, hogy jól átjárja a süteményt.

    6

    Amikor a sütemény megsült, hagyjuk kihűlni, majd öntsük rá a szirupot, hogy a tészta teljesen átvegye az ízeket.

    A szirupot a még meleg süteményre öntve biztosíthatjuk, hogy a tészta jól magába szívja.