A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral egy tálban jól felverjük.
Ha a tojásokat szobahőmérsékleten használod, könnyebben felverheted őket, és a tészta puhább lesz.
Hozzáadjuk az olívaolajat, tejet és citromlevet, majd összekeverjük.
A citromlé friss ízt ad a tésztának, és segíti a tészta lazítását.
A teljes kiőrlésű lisztet és a sütőport egy másik tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
A teljes kiőrlésű liszt használata gazdagabb ízt és több tápanyagot ad a süteménynek.
A tésztát egy kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük, majd előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
A sütemény akkor kész, ha a teteje szép aranybarna, és egy fogpiszkálóval beleszúrva nem ragad rá tészta.
Míg a tészta sül, készítsük el a szirupot: a vizet és a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
A szirupnak sűrűnek kell lennie, hogy jól átjárja a süteményt.
Amikor a sütemény megsült, hagyjuk kihűlni, majd öntsük rá a szirupot, hogy a tészta teljesen átvegye az ízeket.
A szirupot a még meleg süteményre öntve biztosíthatjuk, hogy a tészta jól magába szívja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.