Rib eye steak aranybarnára sütve, friss zöldfűszerekkel és vajjal tálalva

Rib-eye steak

A Rib-eye steak a húsevők kedvence, és nem véletlenül! A rib-eye, vagyis a marha hátsó részéből származó hús, híres a zsíros erezettségéről, ami az ízét és szaftosságát adja. A steak a grillezés, serpenyőben sütés vagy akár a szabad tűzön való készítés során válik igazán tökéletessé.

A Rib-eye steak elkészítése egyszerű, de fontos, hogy a hús minősége és a sütés módja megfelelő legyen. A hús a legfinomabb, ha kívül ropogósra, belül pedig puha és szaftos marad. A legjobb, ha csak egy kevés sóval, borssal fűszerezzük, hogy a marha hús íze érvényesüljön. Egy jó Rib-eye steak igazi gasztronómiai élményt nyújt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
2 db Rib-eye steak
1 ek Olívaolaj
1 tk Info
1 tk Bors
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a steak egyenletesen süljön meg.

    2

    Sózd és borsozd a steaket, majd kend be olívaolajjal.

    A sózás és borsozás előtt érdemes a steaket szobahőmérsékletűre melegíteni, hogy egyenletesebben süljön.

    3

    Forrósítsd fel a serpenyőt, és süsd a steak mindkét oldalát 2-3 percig.

    A serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, hogy a steak kérget kapjon. Használj öntöttvas serpenyőt a legjobb eredményért.

    4

    Helyezd a steaket a serpenyőben a sütőbe, és süsd még 5-7 percig (a kívánt átsültségtől függően).

    A sütési idő függ a steak vastagságától és a kívánt átsültségtől. Használj húshőmérőt a pontos méréshez. Rare: 52-54°C, Medium-Rare: 55-57°C, Medium: 60-62°C.

    5

    Tálalás előtt pihentesd 5 percig, majd díszítsd fokhagymával és rozmaringgal.

    A pihentetés segít, hogy a húsrostok ellazuljanak, és a szaft egyenletesen eloszoljon, így a steak szaftosabb lesz.