Rib eye steak aranybarnĂĄra sĂŒtve, friss zöldfƱszerekkel Ă©s vajjal tĂĄlalva

Rib-eye steak

A Rib-eye steak a hĂșsevƑk kedvence, Ă©s nem vĂ©letlenĂŒl! A rib-eye, vagyis a marha hĂĄtsĂł rĂ©szĂ©bƑl szĂĄrmazĂł hĂșs, hĂ­res a zsĂ­ros erezettsĂ©gĂ©rƑl, ami az Ă­zĂ©t Ă©s szaftossĂĄgĂĄt adja. A steak a grillezĂ©s, serpenyƑben sĂŒtĂ©s vagy akĂĄr a szabad tƱzön valĂł kĂ©szĂ­tĂ©s sorĂĄn vĂĄlik igazĂĄn tökĂ©letessĂ©.

A Rib-eye steak elkĂ©szĂ­tĂ©se egyszerƱ, de fontos, hogy a hĂșs minƑsĂ©ge Ă©s a sĂŒtĂ©s mĂłdja megfelelƑ legyen. A hĂșs a legfinomabb, ha kĂ­vĂŒl ropogĂłsra, belĂŒl pedig puha Ă©s szaftos marad. A legjobb, ha csak egy kevĂ©s sĂłval, borssal fƱszerezzĂŒk, hogy a marha hĂșs Ă­ze Ă©rvĂ©nyesĂŒljön. Egy jĂł Rib-eye steak igazi gasztronĂłmiai Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 2 db Rib-eye steak
⭕ 1 ek Olívaolaj
⭕ 1 tk Só Info
⭕ 1 tk Bors
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ág Rozmaring

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se biztosĂ­tja, hogy a steak egyenletesen sĂŒljön meg.

    2

    Sózd és borsozd a steaket, majd kend be olívaolajjal.

    A sĂłzĂĄs Ă©s borsozĂĄs elƑtt Ă©rdemes a steaket szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱre melegĂ­teni, hogy egyenletesebben sĂŒljön.

    3

    ForrĂłsĂ­tsd fel a serpenyƑt, Ă©s sĂŒsd a steak mindkĂ©t oldalĂĄt 2-3 percig.

    A serpenyƑnek nagyon forrĂłnak kell lennie, hogy a steak kĂ©rget kapjon. HasznĂĄlj öntöttvas serpenyƑt a legjobb eredmĂ©nyĂ©rt.

    4

    Helyezd a steaket a serpenyƑben a sĂŒtƑbe, Ă©s sĂŒsd mĂ©g 5-7 percig (a kĂ­vĂĄnt ĂĄtsĂŒltsĂ©gtƑl fĂŒggƑen).

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a steak vastagsĂĄgĂĄtĂłl Ă©s a kĂ­vĂĄnt ĂĄtsĂŒltsĂ©gtƑl. HasznĂĄlj hĂșshƑmĂ©rƑt a pontos mĂ©rĂ©shez. Rare: 52-54°C, Medium-Rare: 55-57°C, Medium: 60-62°C.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt pihentesd 5 percig, majd dĂ­szĂ­tsd fokhagymĂĄval Ă©s rozmaringgal.

    A pihentetĂ©s segĂ­t, hogy a hĂșsrostok ellazuljanak, Ă©s a szaft egyenletesen eloszoljon, Ă­gy a steak szaftosabb lesz.