Krémes risengrød étcsokoládéreszelékkel a tetején tálalva

Risengrød csokoládéreszelékkel

A risengrød a dán konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb fogása, amely hagyományosan egyszerű, de tápláló alapanyagokból készül. A modern ízléshez igazodva sokféle változata született, köztük a csokoládéreszelékkel gazdagított verzió. Az étcsokoládé reszelék nemcsak izgalmas kontrasztot ad az édeskés, lágy tejberizshez, hanem látványban is kiemelkedő. A csokoládé a meleg hatására enyhén megolvad, és krémesen olvad bele a rizsbe, így minden kanál egy édes, meleg kényeztetés. Technikai tipp: ha magas kakaótartalmú étcsokoládét használsz, intenzívebb ízhatást érsz el, de tejcsokival is elkészíthető, ha lágyabb ízvilágot szeretnél. A recept kiváló választás desszertnek, de egy különleges reggeliként is megállja a helyét, főként télen, amikor egy meleg, kényeztető fogásra vágyunk.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 50 perc
1750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
180 g Kerek szemű rizs
500 ml Víz
1 l Teljes tej
1 tk.
20 g Vaj
60 g Étcsokoládé (reszelve)
1 ek. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, majd add hozzá a rizst. Főzd 5 percig, hogy a rizs elinduljon a puhulás felé.

    Kevergesd gyakran, hogy ne tapadjon le az edény aljára.

    2

    Add hozzá a tejet, keverd el, forrald fel újra, majd vedd vissza a hőfokot, és főzd alacsony lángon 35-40 percig. A cél a sűrű, krémes állag elérése.

    Vastag aljú edényt használj, hogy egyenletesen főjön és ne égjen le.

    3

    Amikor a rizs megpuhult, keverd hozzá a sót, vajat és cukrot, majd hagyd további 2 percig rotyogni.

    A vaj hozzáadása segít a lágy, selymes állag elérésében és kiemeli az ízeket.

    4

    A főzés után hagyd kissé hűlni, majd adagold tálakba. A tetejére szórd rá az étcsokoládé reszeléket, ami a meleg hatására enyhén megolvad.

    Frissen reszelt csokoládéval a legintenzívebb az ízhatás és a látvány is szebb.