Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, majd add hozzá a rizst. Főzd 5 percig, hogy a rizs elinduljon a puhulás felé.
Kevergesd gyakran, hogy ne tapadjon le az edény aljára.
Add hozzá a tejet, keverd el, forrald fel újra, majd vedd vissza a hőfokot, és főzd alacsony lángon 35-40 percig. A cél a sűrű, krémes állag elérése.
Vastag aljú edényt használj, hogy egyenletesen főjön és ne égjen le.
Amikor a rizs megpuhult, keverd hozzá a sót, vajat és cukrot, majd hagyd további 2 percig rotyogni.
A vaj hozzáadása segít a lágy, selymes állag elérésében és kiemeli az ízeket.
A főzés után hagyd kissé hűlni, majd adagold tálakba. A tetejére szórd rá az étcsokoládé reszeléket, ami a meleg hatására enyhén megolvad.
Frissen reszelt csokoládéval a legintenzívebb az ízhatás és a látvány is szebb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.