A rizst alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba. Öntsd rá a tejet és egy csipet sót, majd kezd el főzni közepes lángon.
A rizs főzésénél figyelj arra, hogy ne égjen le. Keverd időnként, hogy a tej ne fussa fel a lábas oldalán.
Főzd a rizst 15-20 percig, amíg a tej fel nem szívódik, és a rizs megpuhul.
A rizs akkor kész, ha a tej teljesen felszívódik, és a rizs puha, krémes állagú.
Amikor a rizs megpuhult, adj hozzá 2 evőkanál cukrot, és keverd simára. Főzd még egy-két percig, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
Ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá még egy kis cukrot, de a lekvár is ad majd édes ízt.
Tálald a rizspudingot egy mély tányérban. Kanalazd a tetejére az eperlekvárt.
Friss eperlekvárt is használhatsz, ha szeretnéd, de az édesített lekvár is tökéletes.
Szórd meg egy kis fahéjjal vagy friss eperrel a tetejét, hogy még finomabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.