Risengrød eperlekvárral, fahéjjal díszítve

Risengrød eperlekvárral

A Risengrød egy tradicionális dán étel, amelyet gyakran reggelire vagy desszertként szolgálnak fel. Az étel gazdag, krémes rizspudingból készül, és hagyományosan édes lekvárral tálalják, amely különböző ízekben készíthető. Az eperlekváros változat különösen friss és ínycsiklandó, és az édes, krémes rizspuding egy tökéletes kombinációja az ízeknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs (kerek szemű)
600 ml Tej
2 ek. Cukor
1 csipet
4 ek. Eperlekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba. Öntsd rá a tejet és egy csipet sót, majd kezd el főzni közepes lángon.

    A rizs főzésénél figyelj arra, hogy ne égjen le. Keverd időnként, hogy a tej ne fussa fel a lábas oldalán.

    2

    Főzd a rizst 15-20 percig, amíg a tej fel nem szívódik, és a rizs megpuhul.

    A rizs akkor kész, ha a tej teljesen felszívódik, és a rizs puha, krémes állagú.

    3

    Amikor a rizs megpuhult, adj hozzá 2 evőkanál cukrot, és keverd simára. Főzd még egy-két percig, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    Ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá még egy kis cukrot, de a lekvár is ad majd édes ízt.

    4

    Tálald a rizspudingot egy mély tányérban. Kanalazd a tetejére az eperlekvárt.

    Friss eperlekvárt is használhatsz, ha szeretnéd, de az édesített lekvár is tökéletes.

    5

    Szórd meg egy kis fahéjjal vagy friss eperrel a tetejét, hogy még finomabb legyen.