Krémes risengrÞd friss reszelt gyömbérrel és fahéjjal megszórva

RisengrÞd gyömbérrel fƱszerezve

A risengrĂžd, a klasszikus dĂĄn tejberizs, Ă©vszĂĄzadok Ăłta a tĂ©li hĂłnapok kedvenc melegĂ­tƑ fogĂĄsa. A gyömbĂ©r hozzĂĄadĂĄsa nemcsak modern csavart ad a hagyomĂĄnyos recepthez, de fƱszeres melegsĂ©gĂ©vel kivĂĄlĂłan illik a tej Ă©s rizs pĂĄrosĂĄhoz. A skandinĂĄv konyha mindig is hĂ­res volt arrĂłl, hogy egyszerƱ alapanyagokbĂłl hoz lĂ©tre kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyeket – a friss gyömbĂ©r Ă©s a fahĂ©j ebben a vĂĄltozatban Ă©ppen ezt a harmĂłniĂĄt hozza lĂ©tre. Technikai tipp: a gyömbĂ©rt közvetlenĂŒl a fƑzĂ©s utĂĄn add hozzĂĄ, hogy ne veszĂ­tse el aromĂĄjĂĄt, de ne is legyen tĂșl nyers. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy hideg reggelen vagy esti pihenĂ©shez, amikor egy tĂĄnyĂ©r fƱszeres, krĂ©mes Ă©dessĂ©gre vĂĄgysz. Aki szereti az intenzĂ­vebb Ă­zeket, nĂ©mi narancshĂ©jat vagy szerecsendiĂłt is adhat hozzĂĄ, de önmagĂĄban is tökĂ©letes harmĂłniĂĄt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 50 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 180 g Kerek szemƱ rizs
⭕ 500 ml Víz
⭕ 1 l Teljes tej
⭕ 1 tk. Só
⭕ 20 g Vaj
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r (reszelve)
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 0.5 tk. FahĂ©j

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy lĂĄbasban forrald fel a vizet, majd add hozzĂĄ a rizst. FƑzd 5 percig közepes lĂĄngon, hogy megkezdƑdjön a puhulĂĄs.

    Kevergesd rendszeresen, hogy a rizs ne ragadjon le.

    2

    Öntsd hozzĂĄ a tejet, forrald fel Ășjra, majd csökkentsd a hƑt, Ă©s fƑzd kis lĂĄngon 35-40 percig, gyakran kevergetve, amĂ­g a rizs krĂ©mesre fƑ.

    A tejet fokozatosan öntheted hozzĂĄ, ha tĂșl sƱrƱ lenne a kĂĄsa, mĂ©g kevĂ©s tejjel hĂ­gĂ­thatod.

    3

    Add hozzå a sót, a vajat és a cukrot, majd keverd simåra. Ez gazdagítja az ízt és segít az ållag kialakítåsåban.

    A vajat mindig a vĂ©gĂ©n keverd hozzĂĄ, hogy megƑrizze aromĂĄjĂĄt Ă©s selymessĂ© tegye a tejberizst.

    4

    Reszeld le a gyömbĂ©rt, majd keverd a kĂ©sz risengrĂždbe. VĂ©gĂŒl szĂłrd meg kevĂ©s fahĂ©jjal a tetejĂ©t.

    Ha nem szereted az intenzĂ­v csĂ­pƑssĂ©get, kezdj kevesebb gyömbĂ©rrel, majd fokozatosan adj hozzĂĄ többet.