Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, majd add hozzá a rizst. Főzd 5 percig közepes lángon, hogy megkezdődjön a puhulás.
Kevergesd rendszeresen, hogy a rizs ne ragadjon le.
Öntsd hozzá a tejet, forrald fel újra, majd csökkentsd a hőt, és főzd kis lángon 35-40 percig, gyakran kevergetve, amíg a rizs krémesre fő.
A tejet fokozatosan öntheted hozzá, ha túl sűrű lenne a kása, még kevés tejjel hígíthatod.
Add hozzá a sót, a vajat és a cukrot, majd keverd simára. Ez gazdagítja az ízt és segít az állag kialakításában.
A vajat mindig a végén keverd hozzá, hogy megőrizze aromáját és selymessé tegye a tejberizst.
Reszeld le a gyömbért, majd keverd a kész risengrødbe. Végül szórd meg kevés fahéjjal a tetejét.
Ha nem szereted az intenzív csípősséget, kezdj kevesebb gyömbérrel, majd fokozatosan adj hozzá többet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.