A paradicsomokat forrázd le, húzd le a héjukat, vágd kis kockákra. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel.
A paradicsom héját könnyen lehúzhatod, ha 30 másodpercre forró vízbe teszed, majd hideg vízzel leöblíted.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és vajat, majd dinszteld meg a vöröshagymát. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd 1 percig.
Kevergetve pirítsd, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserű ízt adhat.
Add hozzá a rizst, keverd át alaposan, míg kissé áttetsző nem lesz. Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, míg teljesen elpárolog.
A rizst mindig pirítsd meg a folyadék hozzáadása előtt, ettől jobb lesz az állaga.
Keverd bele a paradicsompürét és a friss paradicsomot. Főzd együtt 2-3 percig, hogy a paradicsom kiengedje levét.
A paradicsompüré mélyebb ízt ad, míg a friss paradicsom frissességet – mindkettő szükséges a tökéletes egyensúlyhoz.
Kezdd el adagolni a meleg zöldségalaplevet. Mindig csak annyit adj hozzá, amennyit a rizs fel tud szívni. Folyamatosan kevergesd.
A meleg alaplé tartja a főzést egyenletes hőfokon – ne használj hideg levest!
Amikor a rizs al dente, vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és a reszelt parmezánt. Lefedve pihentesd 1-2 percig.
A pihentetés után a rizottó még krémesebb lesz – ez a végső simítás kulcsfontosságú.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.