A vöröshagymát aprítsd finomra. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és egy kevés vajat, majd dinszteld meg benne a hagymát, amíg üveges nem lesz.
Használj alacsony-mérsékelt hőfokot, hogy a hagyma édeskés maradjon és ne égjen meg.
Add hozzá a rizst, és pirítsd kevergetve, míg kissé áttetsző nem lesz. Ezután öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, míg teljesen elpárolog.
A bor savassága kiegyensúlyozza a sajt zsírosságát – ne hagyd ki!
Kezdd el fokozatosan hozzáadni a meleg zöldségalaplevet, merőkanalanként. Folyamatos kevergetés mellett várd meg, míg a rizs felszívja a levet, mielőtt újabb adagot öntenél hozzá.
Mindig meleg alaplevet használj, hogy a főzési hőmérséklet állandó maradjon.
Amikor a rizs már majdnem kész (al dente), keverd hozzá a maradék vajat és a reszelt sajtokat. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A sajtokat mindig a főzés legvégén add hozzá, hogy krémesen olvadjanak bele, és ne tapadjanak le.
Fedd le, és pihentesd 1-2 percig, hogy a rizottó teljesen összeérjen, majd azonnal tálald melegen.
A pihentetés alatt a sajtok és vaj tovább krémesítik a rizottót – ne hagyd ki ezt a lépést!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.