A spárgát mosd meg, vágd le a fás végeit, majd darabold fel kb. 2-3 cm-es darabokra. A spárgafejeket tedd félre külön, mert azokat a végén kell hozzáadni.
A fás végeket ne használd – hajlítsd meg a szárakat, ahol elpattannak, ott kezdődik a zsenge rész.
A vöröshagymát aprítsd finomra, és egy nagy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén dinszteld üvegesre.
Közepes lángon dolgozz, ne pirítsd a hagymát barnára – az íze keserű lehet.
Add hozzá az arborio rizst, keverd át alaposan, míg kissé áttetsző nem lesz. Ezután öntsd hozzá a bort, és főzd, amíg elpárolog.
A rizs pirítása segít, hogy főzés közben ne főjön szét, hanem krémes maradjon.
Kezdd el adagolni a meleg zöldségalaplevet merőkanalanként. Mindig várd meg, míg a rizs beszívja, mielőtt újabb adagot adnál hozzá.
A folyamatos keverés és lassú léadagolás a tökéletes rizottó titka.
Kb. 10 perc főzés után add hozzá a felaprított spárgaszárakat. A spárgafejeket csak az utolsó 5 percben keverd hozzá, hogy roppanósak maradjanak.
A spárgafejek nagyon gyorsan megpuhulnak – ne főzd túl, hogy megmaradjon a textúrájuk.
Amikor a rizs al dente, vedd le a tűzről, és keverj bele 20 g vajat és a reszelt parmezánt. Pihentesd lefedve 1-2 percig, majd tálald.
A végső vaj és parmezán hozzáadása selymes, krémes állagot ad – ezt ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.