A szalonnát vágd apró kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítsd. Egy serpenyőben pirítsd meg a szalonnát, míg ropogósra sül.
A szalonna zsírját ne öntsd le – ez adja meg az étel alapízét.
Add hozzá az olívaolajat (ha szükséges), majd dinszteld meg a hagymát és fokhagymát a szalonnazsíron, amíg üveges nem lesz.
Ne süsd túl a fokhagymát – ha megbarnul, keserűvé válhat.
Add hozzá az arborio rizst, és keverd át alaposan, míg kissé áttetsző nem lesz. Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, míg elpárolog.
A bor elpárologtatása után marad egy enyhe savasság, ami egyensúlyozza a szalonna zsírosságát.
Fokozatosan adagold hozzá a meleg alaplevet. Mindig várd meg, hogy a rizs beszívja, mielőtt újabb adagot adnál hozzá. Kevergesd folyamatosan.
Ne öntsd rá egyszerre az összes levest – így lesz igazán krémes az állaga.
A főzés utolsó 5 percében keverd vissza a sült szalonnát a rizshez. Ízesítsd sóval, borssal.
Kóstolj, mielőtt sózol – a szalonna és a sajt is sós lehet!
Amikor a rizs al dente, vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és a reszelt parmezánt. Lefedve pihentesd 1-2 percig, majd tálald.
A vaj és parmezán bekeverése után már ne főzd – így kap selymes textúrát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.