A vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítva készítsd elő. A zöldborsót, ha fagyasztott, engedd fel szobahőmérsékleten.
A zöldborsót ne főzd előre – elég, ha a rizshez keverve puhul meg, így friss és roppanós marad.
Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd dinszteld meg a vöröshagymát, míg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, és párold együtt további 1 percig.
Kevergetés közben figyelj, hogy a hagyma ne barnuljon meg – ettől megkeseredhet az étel.
Add hozzá a rizst, pirítsd kevergetve 2-3 percig, míg kissé áttetsző nem lesz. Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, míg teljesen elpárolog.
A rizs pirítása segít a tökéletes rizottó textúra elérésében – ne hagyd ki ezt a lépést!
Fokozatosan, merőkanalanként adagold hozzá a forró zöldségalaplevet. Mindig csak annyit, amennyit a rizs fel tud szívni, és kevergesd folyamatosan.
Az állandó keverés segíti a rizs keményítőjének kioldódását, ettől lesz krémes az étel.
Amikor a rizs már majdnem kész, kb. 15 perc után, add hozzá a zöldborsót, és főzd még 5-6 percig, míg a borsó is megpuhul.
Ne főzd túl a borsót – a szép zöld szín és enyhén roppanós textúra akkor marad meg, ha a végén adod hozzá.
Vedd le a serpenyőt a tűzről, keverd bele a vajat és a parmezánt. Hagyd lefedve pihenni 1-2 percet, majd tálald.
A végső krémesség titka: a pihentetés és a hideg vaj/parmezán bekeverése.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.