Rizs kheer desszert mandulával és kardamommal díszítve

Rizs Kheer

A rizs kheer egy hagyományos indiai desszert, amely a tej, rizs és kardamom különleges kombinációját kínálja. A kulfihoz hasonlóan a rizs kheer is az indiai konyha egyik legnépszerűbb édessége, és különleges fűszeres ízeivel a helyiek kedvence. Az étel története az indiai szubkontinens különböző részeire nyúlik vissza, és az ünnepi étkezések elengedhetetlen része volt. A rózsavíz és a kardamom kombinációja igazán különleges, míg a rizs sűrű, krémes állaga tökéletesíti az étel gazdag ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 g Rizs
0.5 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd egy edényben kezdd el főzni a tej felével.

    A rizst érdemes jól leöblíteni, hogy ne legyen ragacsos.

    2

    Keverd a rizst és a tejet folyamatosan, hogy elkerüld a leégést, és hagyd, hogy a rizs megpuhuljon, körülbelül 15-20 percig.

    Ha a rizs túl sűrűsödik, adhatsz hozzá egy kis vizet vagy tejet.

    3

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a cukrot, kardamomot és keverd jól el.

    A kardamom finom fűszeres ízt ad, de ha nem szereted, csökkentheted a mennyiségét.

    4

    Tedd bele a rózsavizet és a durvára vágott mandulát, majd főzd további 5-10 percig, hogy minden jól összeérjen.

    Ha nem szereted a mandulát, más dióval is helyettesítheted.

    5

    Amikor a rizs kheer megfelelően sűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    A rizs kheer hidegen és melegen is finom.

    6

    Tálald friss mandulával díszítve, és tálalás előtt tedd a hűtőbe, ha hidegen szeretnéd fogyasztani.

    A rizs kheer még finomabb lesz, ha egy éjszakát a hűtőben pihen.