Roast partridge with red wine jus served elegantly.

Roast partridge with red wine jus

Ez a roast partridge recept a francia vadételek világába kalauzol minket. A fogoly mindig különleges fogásként szerepelt az arisztokrata konyhákban, ahol a vadak kifinomult elkészítésére helyezték a hangsúlyt. A vörösboros jus gazdag ízei tökéletesen kiegészítik a fogoly karakteres húsát, amelyet a megfelelő sütési technikák tesznek igazán szaftossá és ínycsiklandóvá. Ez az étel kiváló választás ünnepi alkalmakra, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk az asztalra varázsolni. A foglyot burgonyapürével vagy sült zöldségekkel kínálva az ízek harmonikus tánca mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Partridge
200 ml Red wine
300 ml Chicken stock
2 db Shallots
50 g Butter
2 ág Thyme
2 gerezd Garlic
30 ml Olive oil
1 csipet Salt
1 csipet Black pepper

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tisztítsd meg a foglyokat, és dörzsöld be olívaolajjal, sóval és borssal. Helyezd egy tepsibe.

    A foglyokat érdemes sütés előtt szobahőmérsékleten tartani legalább 30 percig, hogy egyenletesebben süljenek.

    2

    Hámozd meg a salottát és a fokhagymát, majd vágd finomra. Melegíts fel 20 g vajat egy serpenyőben, és pirítsd meg őket.

    A salotta hagyma édeskésebb ízt ad, de helyettesítheted vöröshagymával is.

    3

    Add hozzá a kakukkfüvet, majd öntsd hozzá a vörösbort. Főzd közepes lángon, amíg a bor felére csökken.

    A vörösbor redukálása során figyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    Öntsd a csirkealaplevet a redukált borhoz, és főzd tovább alacsony lángon, amíg a jus besűrűsödik. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.

    A jus sűrűségét a főzés időtartamával szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés alaplevet.

    5

    Tedd a foglyokat a sütőbe, és süsd őket 20-25 percig, amíg a bőrük aranybarna lesz, és a hús átsül.

    A sütési idő függ a foglyok méretétől. Használj húshőmérőt a belső hőmérséklet ellenőrzéséhez (kb. 75°C).

    6

    Hagyd pihenni a foglyokat 10 percig a sütés után, mielőtt tálalnád.

    A pihentetés segít, hogy a hús szaftosabb maradjon.

    7

    A jus-ba keverj 30 g vajat, hogy selymes textúrát kapjon. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy csipet sót.

    A vajat hidegen add hozzá a jus-hoz, és keverd el benne, hogy szép, fényes legyen.

    8

    Tálald a foglyokat a jus-zal meglocsolva. Kísérd sült zöldségekkel vagy burgonyapürével.

    A vörösboros jus intenzív íze jól passzol a vadhúshoz. Tálalás előtt feltétlen kóstold meg és ízesítsd, ha szükséges.