Roghni naan vajjal, frissen tálalva

Roghni naan vajjal

A Roghni naan egy tradicionális indiai étel, amely gyakran szerepel a különböző indiai étkezések mellett, mint a curry és a tandoori ételek kísérője. A naan gazdag ízvilágú és tökéletesen lágy, melyet frissen tálalva a legfinomabb. A vajjal készült változata igazi ínycsiklandó élményt nyújt minden falatban, és könnyen elkészíthető otthon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Élesztő
1 ek. Cukor
250 ml Meleg víz
100 g Jogurt
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Sütőpor
50 g Vaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd 10 percig pihenni, amíg felhabosodik.

    Ha az élesztő nem habzik fel, lehet, hogy régi, és nem fog működni.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, joghurtot és olívaolajat, majd keverd össze, hogy tésztát kapj.

    A tésztának lágy és enyhén ragacsosnak kell lennie. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet.

    3

    A tésztát gyúrd össze egy lisztezett felületen 8-10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Ha túl ragacsos, lisztezheted a kezét.

    A tésztát ne gyúrd túl sokáig, mert akkor kemény lesz a naan.

    4

    Tedd a tésztát egy tálba, takard le egy nedves ruhával, és hagyd pihenni 1 órán át, hogy duplájára nőjön.

    Meleg helyen pihentesd a tésztát, például a sütőben, ha az alacsony hőmérsékletű.

    5

    Amikor a tészta megkelt, oszd négy egyenlő részre. Minden darabot nyújts ki egyenletesen, ovális formára.

    Ha a tészta ragad, lisztezd meg a felületet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    6

    Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon, és süsd a naanokat egyesével 2-3 percig, amíg a tészta buborékolni nem kezd és szép barna foltokat nem kap.

    Ne nyomkodd le a naanokat a serpenyőben, hogy megőrizzék a laza, puha textúrájukat.

    7

    A kész naanokat vedd ki a serpenyőből, és egy kis vajjal kend meg őket, hogy gazdag, krémes ízt kapjanak. Díszítsd friss korianderrel, majd tálald melegen.

    A friss koriander hozzáadása frissességet ad a naanoknak, és szépen feldobja a tálalást.